Sleutelspeeldag in de Bundesliga

Philippe Crols
| 2 reacties
Sleutelspeeldag in de Bundesliga
Foto: © SC

De 29e speeldag in de Bundesliga kan wel eens het een en ander teweegbrengen. Zowel onder- als bovenaan staan er bijzonder aantrekkelijke en interessante affiches op het menu.

Titelstrijd

Als leider Wolfsburg zondag aan zijn wedstrijd in Cottbus begint, weet het wat het moet doen om alleen leider te blijven. Alle concurrenten voor de titel komen vrijdag of zaterdag namelijk al in actie. Wolfsburg is in Duitsland aan een ongeziene reeks bezig, maar let wel beter op voor Cottbus. Energie verkeert in degradatiegevaar en kan elk puntje bijzonder goed gebruiken.

De dichtste achtervolgers van Wolfsburg, Bayern München en Hamburger SV, hebben wel moeilijkere opdrachten. Zo is Bayern gastheer voor Schalke, een ploeg die de laatste weken terug een beetje draait. HSV is zaterdag dan weer te gast in het Ruhrgebied voor het treffen met Borussia Dortmund. Hertha BSC, nog een titelkandidaat, opent vrijdag de 29e speeldag. Het start als favoriet op bezoek bij promovendus en ploeg op dool Hoffenheim.

Stuttgart, de laatste van vijf titelkandidaten, heeft op papier de gemakkelijkste opdracht. Het is zaterdag gastheer voor Frankfurt. Eintracht heeft schijnbaar niets meer te winnen of verliezen. 

Degradatie

Ook onderaan belooft het interessant te worden. Voor rode lantaarn Karlsruhe begint de tijd om punten te pakken aanzienlijk te korten en dus wordt er komend weekend maar beter gewonnen. Dat moet dan op verplaatsing tegen Leverkusen gebeuren. Toch is er hoop voor KSC. In competitieverband kon Leverkusen namelijk nog niet winnen in zijn tijdelijke thuishaven te Düsseldorf.

Het degradatieduel van het weekend is voor zondag. Borussia Mönchengladbach, de zestiende in de stand, moet de drie punten pakken tegen Bielefeld. Arminia trekt straks echter met dezelfde ambities naar Borussia Park. Het staat amper een punt voor op BMB.

Nog onderaan trekt Bochum naar Bremen en geven Hannover en Köln elkaar partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties