Standard en Anderlecht blijven hand in hand aan kop

Dirk Pieters
| 3 reacties

Standard en Anderlecht blijven samen aan kop van de Jupiler Pro League. De Rouches wonnen thuis met 4-1 van KV Mechelen, Anderlecht klopte Dender met 4-0. Onderin deed Charleroi een uitstekende zaak.

Zowel Anderlecht als Standard lieten geen steek vallen zaterdagavond. Nog voor de pauze waren beide wedstrijden al gespeeld. Standard ging rusten met een 4-0 voorsprong, Anderlecht deed dat met 3-0.

Westerlo blijft nog steeds op koers voor Europees voetbal. Het kwam al na één minuut op voorsprong via Ruiz en hield deze negentig minuten vast. Pas in de blessuretijd verdubbelde diezelfde Ruiz de score.

Lokeren hield opnieuw de drie punten thuis. Vorige week versloeg het nog Germinal Beerschot met het kleinste verschil en ook nu wist Lokeren de nul te houden, maar scoorde het wel drie doelpunten tegen Moeskroen.

Onderaan het klassement deed KV Kortrijk een slechte zaak. Het kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Tubeke.

Charleroi en Zulte Waregem deelden bijna de punten, maar in de slotfase wist Charleroi alsnog de drie punten thuis te houden. Grégoire zorgde drie minuten voor tijd voor de verdiende winnende treffer. (AN)