Nog twee speeldagen met spanning

Rita De Meyer
| 0 reacties
Nog twee speeldagen met spanning

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De volgende speeldag zal bepalen wie de barrage mag spelen tegen – vermoedelijk - Melle. De laatste competitiedag zal de landskampioen aanduiden.

We rekenen terug op de logica van de sterkste. Zo kunnen we dan leven met winst voor de eerste vier van de rangschikking. OHLAnderlecht is een echte pronowedstrijd. Hoewel OHL de heenwedstrijd nipt won (0-1) behoort een thuiswinst niet tot de zekerheden, zeker niet tegen paarswit.

De ontmoetingen tussen Beerse en Vlimmeren worden stilaan een traditioneel gebeuren in de gemeentelijke folklore. Vlimmeren verloor verassend thuis (1-3) en zal het op Lentezon niet gemakkelijker hebben. Een wedstrijd puur om de eer en glorie.

De belangrijkste ontmoeting van dit weekend is ongetwijfeld WS WoluweFamkes Merkem. Een van deze twee ploegen mag rekenen op een barragewedstrijd tegen de vicekampioen van tweede nationale. Vijf punten voorsprong en nog twee wedstrijden te gaan, geven de Famkes immers geen zekerheid vermits zij op de laatste competitiedag de Kanaries over de vloer krijgen, terwijl White Star op de thee mag bij rode lantaarn Braine. Merkem heeft genoeg aan één punt. Bij verlies zal het bang afwachten worden, want Braine zal verkiezen om toch met één overwinning van de hoogste afdeling - met een “au revoir” - afscheid te nemen.

 

In tweede nationale zal Zultse ongetwijfeld met een grote schare supporters naar Achterbroek trekken. Eén punt is voldoende om terug te keren naar de hoogste afdeling. De volle pot behalen op Beloeil geeft Melle het recht op de barragewedstrijd tegen Woluwe of Merkem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties