Marseille doet slechte zaak in titelstrijd

Philippe Crols

Het wordt voor Olympique Marseille moeilijk om kampioen van Frankrijk te worden. Zondagavond verloren Eric Gerets en co in eigen huis van Olympique Lyon.

Bordeaux had zaterdag al gewonnen van Le Mans en telde zondagavond bijgevolg drie punten meer dan Marseille. De ploeg van trainer Eric Gerets kon de Girondins niet bijbenen, want de topper tegen Lyon ging verloren.

Karim Benzema
(foto) was de grote boeman voor l'OM. Hij scoorde tweemaal in de eerste helft. De thuisploeg ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er tien minuten voor tijd via Sylvain Wiltord. Meer zat er echter niet in. Het was zelfs Lyon dat in de slotfase via Juninho de 1-3 lukte.

Marseille staat nu drie punten achter Bordeaux en heeft bovendien ook een minder doelpuntensaldo. Bordeaux staat op +28, Marseille op +27. De Franse leider moet het nog thuis opnemen tegen Monaco en speelt op de laatste speeldag uit bij Caen. Marseille moet dan weer naar Nancy en krijgt thuis Rennes over de vloer.