Standard laat spelers niet naar Kirin Cup gaan

Anthony Van der Planken
| 46 reacties
Standard laat spelers niet naar Kirin Cup gaan
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Standard geeft zijn spelers niet vrij voor de Kirin Cup. De Rode Duivels van de kersverse kampioen zullen dus niet mee afreizen naar Japan. Daarmee verbreekt Standard een eerder gemaakte afspraak.

Vorige week spraken Anderlecht en Standard af dat enkel de kampioen zijn spelers naar de Kirin Cup zou sturen. De kampioen is immers rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Champions League en krijgt dus een relatief rustige zomer. Op die manier zouden de spelers van de runner-up kunnen rusten met het oog op de belangrijke Champions League - voorrondewedstrijden.

Standard komt nu terug op die afspraak. De Rouches werden kampioen, maar beslisten maandag hun spelers thuis te houden. Volgens Standard zijn Defour, Witsel en De Camargo oververmoeid. De club is niet verplicht de spelers vrij te geven, aangezien de wedstrijden van de Kirin Cup geen deel uitmaken van de officiële FIFA-kalender.

Anderlecht liet de keuze aan de spelers zelf. Die beslisten allemaal om thuis te blijven. Het gaat om De Sutter, Van Damme, Gillet, Deschacht en Schollen.

Door de afzeggingen dreigen de Rode Duivels in acute spelersnood te komen. Gaven ook al forfait: Sonck, Simaeys, Kompany en Vleminckx (blessures), Hazard, Mirallas, Fellaini en De Roover (nog actief bij hun club), Van Buyten en Vanden Borre (niet vrijgegeven door hun club).

Van de ruime 41-koppige selectie blijven er uiteindelijk nog maar 15 spelers over, waarvan slechts twaalf veldspelers en drie keepers.
Interim-bondscoach Vercauteren roept mogelijk nog enkele spelers op, maar aangezien de selectie dinsdag al vertrekt, wordt dat bijzonder moeilijk.

In Japan geven de Rode Duivels -of wat ervan overblijft- Chili en het gastland partij.

De vijftienkoppige selectie:

  • Doelmannen: Vandenbussche, Renard en Stijnen.
  • Verdedigers: Swerts, Vermaelen, Alderweireld, Pocognoli, Simons en Daems.
  • Middenvelders: Martens, Haroun, Mununga en Huysegems.
  • Aanvallers: Dembele en Mujangi-Bia.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties