Diandy: "Kouyaté vertelde Anderlecht over mij"

De Nijs Michael
| 0 reacties
Diandy: "Kouyaté vertelde Anderlecht over mij"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft met Lukaku, Kouyaté, Saré, Reynaldo en Mukendi enkele raspaardjes in de wachtkamer zitten, maar ook Christophe Diandy timmert goed aan de weg. De jonge Senegalees speelde gisteren een puike wedstrijd tegen Slovan Liberec.

"De stage valt heel goed mee", aldus de middenvelder op de website van paars-wit. "Alles ging heel erg snel voor mij. Ik ben via mijn manager in januari bij Anderlecht aangekomen en amper twee maanden later ondertekende ik hier een contract voor vijf seizoenen."

"Ik ben alleen naar België gekomen en ik mis mijn familie heel erg", kijkt de Senegalees terug. "Bovendien ben ik hier in januari 2009 aangekomen, net toen het zo koud was. Ik was zo'n temperaturen helemaal niet gewoon, in Senegal was het op dat moment net heel erg warm. In het begin had ik het dus wat moeilijk, maar de aanpassing verliep uiteindelijk redelijk vlot."

"Ik heb in Senegal nog samen gespeeld met Cheikhou Kouyaté (foto)", gaat Diandy verder. "Hij was het ook die mijn naam noemde toen hem gevraagd werd of hij nog een goeie offensieve middenvelder kende. Ik kon ook naar het Franse Metz, die club heeft een samenwerkingsakkoord met de club waar ik in Senegal speelde. Maar toen Anderlecht kwam, dacht ik : 'Waarom niet?' Ik wist dat Sporting een grote club was." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties