Anthuenis: "Met die kerels viel niet te praten"

De Nijs Michael
Anthuenis: "Met die kerels viel niet te praten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De geplande oefenwedstrijd tussen NEC en Germinal Beerschot werd gisteren afgelast omdat er zich tot drie keer toe ernstige rellen voordeden. Coach Aimé Anthuenis probeerde de Antwerpse aanhang te kalmeren, maar tevergeefs.

"Met deze kerels viel niet te praten. Zij hadden een glazige blik in de ogen, waren niet in het minst in voetbal geïnteresseerd en bleken enkel op geweld uit. Zoiets snap ik niet", foetert de trainer. "Voor ons is dit een geweldige tegenvaller. In deze oefenpartij tegen N.E.C. wilden we een eerste duidelijk beeld krijgen van hoe ver we stonden in onze voorbereiding naar het seizoen 2009-2010 toe. Vooral in defensief opzicht dan, want onze verdediging was de voorbije weken, in die vriendschappelijke wedstrijden tegen derde-, vierdeklassers en provinviaal voetballende ploegen, amper onder druk komen te staan."
 
"Het wegvallen van deze wedstrijd is een serieuze sportieve streep door onze rekening", beseft Anthuenis. "Bovendien hebben we hier als Germinal Beerschot geen al te goeie beurt gemaakt. Ik vrees dat men ons na deze gebeurtenissen niet al te snel meer gaat uitnodigen in Nederland."

"Het afgelasten van deze oefenwedstrijd was en is echt de enige juiste beslissing. Het steeds weer heropflakkeren van het geweld én het ontbreken van de politie zorgden ervoor dat de veiligheid van spelers én voetballiefhebbers niet kon gegarandeerd worden", aldus nog Anthuenis. "In dat opzicht vonden NEC, wij en het scheidsrechterstrio elkaar heel snel. Inpakken en wegwezen was de enige boodschap."
 
"In plaats van die oefenpot lassen we nu zondag maar een extra training in. Mede hierdoor resteren er nog maar twee oefenduels: woensdag tegen Club Brugge en volgende zondag tegen het Griekse Panionios. Ik durf alleen maar te hopen dat die twee wedstrijden zonder problemen kunnen gespeeld worden", besluit de coach.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties