Jacobs: "Spelers vermoeid in tweede helft"

De Nijs Michael
| 2 reacties
Jacobs: "Spelers vermoeid in tweede helft"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht komt vandaag terug naar ons land met een derde plaats op het toernooi van Guadiana. Ondanks de onverwachte nederlaag tegen de Portugese eersteklasser Olhanense blikt coach Ariël Jacobs tevreden terug.

"De wedstrijd haalde een goed niveau als trainingsmatch", komt Jacobs terug op de overwinning tegen Athletic Bilbao. "De eerste helft hadden we bijna constant het betere van het spel en de 0-2-score die dankzij goals van Suarez en De Sutter na een halfuur op het bord stond, was dan ook heel verdiend. Jammer genoeg slikten we kort voor de rust nog een dom tegendoelpunt."

"In de tweede helft kwam de vermoeidheid opsteken", analyseert de trainer. "Onze tegenstander had overigens donderdag gespeeld en zo dus een dag extra rust gekregen. Ondanks die vermoeidheid hadden wij toch nog de betere kansen op de 1-3. Zo werd onder andere een bal van Tom De Sutter op de lijn gered. Ongeveer tien minuten voor het einde van de match scoorde Bilbao dan de gelijkmaker waardoor strafschoppen de matchwinnaar moesten aanduiden."

"Ik ben tevreden over de twee wedstrijden die we hier speelden. Het waren twee wedstrijden van een goed niveau. We - de hele staf - sprongen vooral heel goed om met spelers die pas terug uit blessure kwamen (Boussoufa, De Sutter en Polak, red). Het was de eerste match van Boussoufa, maar hij heeft de partij zonder problemen kunnen uitspelen", besluit de coach op de website van paars-wit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties