Bondsprocureur wil aanvaardbare straf voor Witsel

Mathias Dumarey
| 82 reacties
Bondsprocureur wil aanvaardbare straf voor Witsel
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Vandaag weet Axel Witsel (foto) welke straf hij krijgt voor zijn wrede tackle op het been van Marcin Wasilewski in de topper van afgelopen zondag. Vast staat al dat het minimaal vier weken zullen zijn, maar wellicht wordt dat meer.

Vanmiddag om 14.00u. verschijnt Axel Witsel voor het Sportcomité die een straf moet uitspreken voor zijn actie van zondagavond in het Astridpark. Nadat de straf is uitgesproken, heeft Witsel nog twee dagen de tijd om in beroep te gaan. Een eventueel beroep wordt dan vrijdag behandeld.

"Ik ga een straf vragen die hopelijk het einde zal betekenen van de hetze tussen Anderlecht en Standard. Straks kunnen die twee clubs niet meer tegen elkaar spelen en dat kan toch helemaal de bedoeling niet zijn. De sanctie moet wel aanvaardbaar zijn voor Witsel zelf. Hij heeft niet eerder zulke zware overtredingen gemaakt. We kunnen hem bijvoorbeeld niet schorsen tot het moment dat Marcin Wasilewski helemaal is hersteld van zijn blessure", aldus bondsprocureur René Verstringhe in HNB.

Axel Witsel zelf wordt ondertussen beschermd door zijn vader. "Ik heb familie en vrienden verboden om te spreken. We zullen eerst naar de sanctie luisteren en dan reageren", liet die weten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties