Mulemo vervangt Deschacht bij Rode Duivels

Anthony Van der Planken
| 21 reacties
Mulemo vervangt Deschacht bij Rode Duivels
Foto: © SC

Olivier Deschacht haakt definitief af voor de interlands tegen Turkije en Estland. Dick Advocaat riep met Landry Mulemo meteen een vervanger op.

Deschacht was al langer twijfelachtig omdat hij last had aan de adductoren. De linksachter van Anderlecht hoopte echter fit te geraken voor de tweede wedstrijd tegen Estland. Dat blijkt nu onmogelijk.

Advocaat roept daarom Standard-verdediger Landry Mulemo op. Het is de eerste selectie voor de voormalige belofteninternational. Een opvallende keuze, want Mulemo heeft geen vaste basisplaats bij Standard. De verdediger was zelfs een discussiepunt bij de recente onderhandelingen tussen de Voetbalbond en assistent-bondscoach Marc Wilmots, aangezien die laatste in het verleden al optrad als zaakwaarnemer van Mulemo. De speler zelf maakte daar toen geen probleem van. "Ik kom toch niet in aanmerking voor de Rode Duivels. Ik speel niet eens bij Standard."

Mulemo, die net als Mehdi Carcela de dubbele nationaliteit heeft, legde trouwens deze week een selectie voor Congo naast zich neer. "Ik voel me fysiek en mentaal nog niet klaar", vertelde Mulemo. "De voorbije weken heb ik opnieuw een kans gekregen, maar ik haal nog niet het niveau van de laatste twee seizoenen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties