El Ghanassy koos nog niet tussen België en Marokko

Mathias Dumarey
El Ghanassy koos nog niet tussen België en Marokko
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yassine El Ghanassy (foto rechts) heeft nog niet gekozen voor welk land hij in de toekomst wil uitkomen. Hij maakt net als Standard-speler Mehdi Carcela de keuze tussen België en Marokko.

Yassine El Ghanassy heeft de knoop nog niet doorgehakt. De AA Gent-aanvaller speelde in het verleden voor zowel de Belgische als de Marokkaanse beloften. Anders dan bij Standard-speler Mehdi Carcela staat hij niet onder druk van zijn familie. Uiteindelijk koos die voor de Rode Duivels.

"Mijn vader laat mij de vrije keuze. De Marokkaanse voetbalbond belt me vaak. Dat is normaal want ze willen dat ik voor hen kies. De Belgische voetbalbond belt niet. We zullen wel zien als het zover is", aldus El Ghanassy in Sport/Voetbalmagazine.

Omdat de wereldvoetbalbond FIFA recent nog zijn regels wijzigde waardoor een speler niet langer voor zijn 21e verjaardag moet beslissen voor welk land hij gaat voetballen, hebben jonge spelers meer tijd om na te denken. "In België reken ik op een EK, maar met Marokko heb je dan natuurlijk de Afrika Cup", probeert El Ghanassy een afweging te maken. Wat wel duidelijk is, is dat het met beide nationale ploegen niet goed gaat. Noch België noch Marokko konden in hun kwalificatiegroep aanspraak maken op een WK-ticket. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties