Groep L: Werder gekwalificeerd, Athletic bijna

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Groep L: Werder gekwalificeerd, Athletic bijna
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Werder Bremen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Europa League. De Duitsers klopten thuis Austria Wenen, maar daar was wel meer geluk dan kunde mee gemoeid.

Werder lag immers een hele wedstrijd onder tegen de Oostenrijkse bezoekers. Austria domineerde en kreeg ook genoeg kansen om de score te openen, maar doelman Tim Wiese speelde een heroïsche wedstrijd.

Zoveel kansen missen tegen Duitsers is not done, zo bewees Werder alweer. In de laatste minuten scoorde de thuisploeg dan ook twee keer: eerst via Borowski, daarna via Hugo Almeida.

Austria lijkt zo de kwalificatie te kunnen vergeten. Een groot contrast met Werder, dat dankzij deze zege zeker is van de volgende ronde.

Ook Athletic dicht bij kwalificatie

Ook Athletic Bilbao heeft een belangrijke stap richting overwintering gezet. De Spanjaarden speelden 1-1 gelijk op het veld van Nacional en handhaven zo een kloof van vijf punten op de achtervolgers.

Nacional leek nochtans op weg naar de zege na een penaltydoelpunt van Edgar, maar een rode kaart voor Pinto deed de wedstrijd kantelen. In het slot wist Etxebarria nog de belangrijke gelijkmaker te scoren.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties