Kiessling klopt Stuttgart, Bayern doet goede zaak

Steurbaut Kersten

Stefan Kiessling heeft zijn status als topschutter in de Bundesliga kracht bijgezet in de wedstrijd tegen Stuttgart. Met drie doelpunten was hij opnieuw de grote man bij leider Leverkusen.

Kiessling opende na 22 minuten de score. De aanvaller was er als de kippen bij om een vrije trap van Toni Kroos, verlengd door Sami Hyypiä, tegen de netten te duwen.

De jonge Kroos lag ook aan de basis van het tweede en derde doelpunt. Het Duitse talent schilderde de 2-0 op het hoofd van Derdiyok en bood Kiessling zijn tweede van de avond aan. In de slotfase maakte hij van op de stip zijn derde van de avond.

Kiessling heeft dit seizoen al twaalf streepjes achter zijn naam. Dat zijn er zes meer dan onder andere Dzeko, Ibisevic, Kuranyi en Pizarro.

Bayern kan nog eens winnen

Bayern München heeft voor het eerst sinds 28 oktober nog eens een competitiewedstrijd gewonnen. De Zuid-Duitse club won met 0-3 op het veld van Hannover 96. Thomas Müller, Ivica Olic  en Mario Gomez zorgden voor de doelpunten. Daniel Van Buyten speelde 90 minuten.

Dankzij de zege profiteert Bayern optimaal van het puntenverlies van Werder Bremen, Schalke, Hoffenheim, Hamburg en Mainz en klimt het naar de vierde plaats. De trainersstoel van Louis Van Gaal zit terug wat aangenamer.