Leekens: “Ref moest meer rood trekken”

Wouter Laeremans
| 29 reacties
Leekens: “Ref moest meer rood trekken”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens baalde na de nederlaag tegen Standard. Vooral de spelleiding moest het ontgelden. De coach van KV Kortrijk zag enkele rode overtredingen op Sclessin.

“Ik vind Defour een opperbeste kerel en een uitstekende voetballer. Met hem erbij stijgt het rendement van Standard met 30 à 40 procent. Zonder Defour zou er bij Standard allicht paniek zijn ontstaan toen het à-1 werd. Dankzij Defour was dat niet het geval. Maar... Defour had rood moeten krijgen voor zijn overtreding op Ibou”, klaagt Georges Leekens in Het Laatste Nieuws.

“De vierde official stond er met zijn neus op maar kwam niet tussen. Dat aanvaard ik niet. Dat ergert mij. Ik ben kwaad. Defour komt misschien nog wat ritme te kort maar dat mag niet betekent dat hij niet meer dan geel mag krijgen. Er is al voor minder veel roder gegeven."

Dat was niet de enige fase die de coach van Kortrijk betwistte. "Tja, die elleboog van De Camargo. Die ging zijn boekje te buiten. En dat terwijl Pavlovic volkomen onterecht een gele kaart kreeg, meteen zijn vijfde van het seizoen waardoor hij volgend weekend geschorst is tegen Charleroi.”

Leekens ontzag ook zijn eigen ploeg niet. “Als het rood is, dan moet je rood geven. Een scheidsrechter moet op het veld doen wat hij moet doen. Daarom ook: ik bekijk het niet eenzijdig. Ik geef toe dat Colemonts eveneens rood had kunnen geven aan Verbauwhede voor zijn interventie op Jovanovic.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties