Mancini: "Boyata kan fantastische speler worden"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Mancini: "Boyata kan fantastische speler worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dedryck Boyata kende zaterdag geen al te beste dag tegen Hull City (2-1-nederlaag). Manchester City-coach Roberto Mancini geeft de 19-jarige Belgische verdediger echter een schouderklopje. "Hij kan een fantastische speler worden."

Boyata ging zaterdag enkele keren de mist in en pakte ook een gele kaart. "Hij zal nog fouten maken", relativeert Mancini  de mindere prestatie van onze landgenoot op het virtuele huis van Manchester City.
"Dat is normaal, hij is nog een jonge speler. En het lag niet alleen aan hem. Heel de ploeg speelde niet goed in de eerste helft. We moeten leren beter uit de startblokken te schieten. Ik beschik over een goed team, maar de spelers moeten de juiste mentaliteit tonen."
 

Mancini hoopt vanavond tegen Bolton Vincent Kompany te recupereren. Tegen Hull City bleef de Rode Duivel geblesseerd aan de kant. "We hebben nog maar drie keer met Vincent en Kolo (Touré, nvdr.) samen kunnen spelen. Iedere keer hielden we de nul. Boyata is duidelijk ook een goede speler. Als hij zo blijft evolueren, wordt het een fantastische speler. Maar op dit moment is iedere speler met ervaring meer dan welkom in de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties