Koster: "Man-meer beter moeten uitspelen"

Nico Wieme
| 5 reacties
Koster: "Man-meer beter moeten uitspelen"
Foto: © SC

Adrie Koster genoot na van de 1-0-zege van Club tegen Valencia. Toch vond de Nederlander dat zijn team de man-meersituatie niet voldoende had uitgespeeld. De terugmatch in Mestalla dreigt nog een hels karwei te worden.

“Beide ploegen startten zeer spectaculair”, opende Adrie Koster zijn perspraatje. “Zowel Club (kans Dorege Kouemaha, red.) als Valencia (kansen David Villa en Juan Mata) had kunnen scoren. De start was dus veelbelovend. Ik vond dat de twee teams voor de pauze evenveel kansen hadden, al was Valencia iets gevaarlijker.”

 

Man-meer niet goed uitgespeeld

 

De Zeeuwse coach van Club toonde zich niet volledig tevreden over de manier waarop zijn spelers de match hebben aangepakt na de rode kaart van David Silva. “Vlak nadat Valencia met zijn tienen kwam te staan, viel dan de 1-0. Daarna zijn we te gehaast op zoek gegaan naar een tweede treffer. We hadden de bal meer in de ploeg moeten houden. Al bij al ben ik wel tevreden over de prestatie. Je mag niet vergeten dat Valencia al achttien matchen Europees ongeslagen was.”

 

Koster verwacht zich aan een moeilijke terugmatch. “We hebben één keer gescoord en geen tegendoelpunt geslikt. We zullen wel zien wat we in Valencia kunnen doen. Als ik mijn collega (Unai Emery, red.) hoor, wordt het voor Club een kansloze missie. Ik besef wel dat het daar zeer moeilijk zal worden.”

 

Faire match

 

Vooral in de aanval en bij spelhervattingen toonden de Spanjaarden zich in Jan Breydel gevaarlijk. “We zullen in Mestalla een beetje geluk moeten hebben. Vandaag hebben we getoond dat we vanuit een goede organisatie veel kunnen doen. Ik hoop dat we ginds kunnen scoren. Ik verwacht dat wij bij hen ook mogelijkheden zullen krijgen. Het zal ervan afhangen of we die kunnen benutten”, keek Koster al vooruit naar de terugmatch.

 

De Valencia-coach hekelde in zijn perspraatje het harde spel van Club. “Ik vond het een faire match. Niemand is doelbewust op zoek gegaan naar smerige overtredingen. Door een samenloop van omstandigheden geraakte hun speler (Jérémy Mathieu, red.) geblesseerd. Dat vind ik jammer voor hem. Blijkbaar zou hij een beenbreuk hebben”, eindigde Koster zijn analyse. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties