Juhasz: "Meer blij met nul dan met doelpunt"

Nico Wieme
| 3 reacties
Juhasz: "Meer blij met nul dan met doelpunt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op aangeven van Jonathan Legear scoorde Roland Juhasz het derde doelpunt voor Anderlecht tegen Athletic Bilbao. De Hongaar was echter meer opgetogen met het feit dat hij en zijn medeverdedigers de nul hadden gehouden.

“Niet alleen de zege doet deugd, maar vooral ook de manier waarop”, vertelde Roland Juhasz na afloop van de 4-0-winst van Anderlecht. “Net als in de heenmatch in Bilbao haalden we hier een hoog niveau. Onze middenvelders hebben goed geholpen om de druk van de verdediging weg te houden. Uiteindelijk heeft heel de ploeg schitterend gespeeld.”

 

Motivatie

 

Anderlecht gaf een gretige indruk tegen de Basken, maar dat was volgens Juhasz niet verwonderlijk. “We waren gemotiveerd na het lamentabele eerste halfuur dat we zondag tegen KV Mechelen speelden. Bilbao gaf mij ook een vermoeide indruk.”

 

Juhasz maakte in het begin van de tweede helft de klus helemaal af toen hij een voorzet van Jonathan Legear binnenkopte. “Het is opmerkelijk dat onze achterspelers dit seizoen vaak scoren op vrijschop of hoekschop. Dit doelpunt leek veel op dat tegen Club Brugge. Ik ben er blij mee, maar het doet mij meer plezier dat we de nul hebben kunnen houden.”

 

Concentratie

 

De centrale verdediger wou ook al even vooruitblikken naar komende zondag voor de match op Roeselare. “Nu is iedereen heel blij, maar vieren zit er niet in. We moeten ons concentreren voor de match van komend weekend.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties