Kopenhagen terug aan de leiding

viki meeuwis

In de Deense SAS-Ligaen werd dit weekend de 21e speeldag afgewerkt. Zaterdag nam Silkeborg het thuis op tegen FC Midtjylland. Silkeborg is sterk bezig maar zaterdag zat het even tegen.

Op het half uur wist Ken Ilsøe Midtjylland op een 1-0 voorsprong te brengen na een goede pass van Frank Kristensen. Tien minuten na de rust wist invaller Baba Collins via een kopbal de stand op 2-0 te brengen.  FCM staat met deze zege op de zevende plaats. Silkeborg bezet de vierde stek met 35 punten. Minder goed nieuws was er voor Frank Kristensen die uitviel met een blessure aan de kruisbanden.

HB Køge, de rode lantaarn kreeg AaB over de vloer. Zoals verwacht had AaB weinig of geen moeite met de fusieploeg. Ronnie Schwartz kon AaB op het halfuur op voorsprong zetten. Na de rust mocht Svendsen beschikken toen hij tegen een rode kaart aanliep. De penalty die daarop volgde werd door Jakobsen in een doelpunt omgezet. De derde treffer kwam op naam van Schwarz die zijn tweede treffer scoorde.

FC Nordsjælland bezorgt Esjberg eerste nederlaag na winterstop

Leider OB nam het thuis op tegen AGF.  Het duurde even vooraleer OB het juiste tempo gevonden had en het was pas kort na de pauze dat Peter Utaka de score opende na een pass van Johan Absalonsen. Het was Utaka die tien minuten later aan de basis van het tweede doelpunt lag. Hij stuurde de bal naar Caca die keeper Steffen Rasmussen kon verschalken. Tegen het einde van de match begon AGF wat druk te zetten. Het leverde hen zelfs een penalty op die door Jens Gjesing echter recht in de handen van keeper Roy Carroll werd gestuurd. Hoewel OB dus met de zege aan de haal ging zag het ook twee spelers met een blessure uitvallen, Atle Roar Håland en middenvelder Djemba-Djemba.

FC Nordsjælland kreeg Esbjerg op bezoek in het Farum Park. De thuisploeg speelde goed en dat leverde in het begin al meteen een kans op voor Nicki Bille Nielsen maar keeper Lars Winde wist stand te houden. Het was een owngoal dat FC Nordsjælland op voorsprong bracht. Op het half uur stuurde Henrik Kildentoft de bal naar het midden van het veld, daar stond Hansen klaar die de bal per vergissing in eigen doel stuurde. Met nog twintig minuten te gaan in de tweede helft had het 2-0 kunnen worden via een doelpunt van Nicki Bille Nielsen maar die zag zijn doelpunt, ten onrechte, afgekeurd voor buitenspel. Het is meteen de eerste zege die Nordsjælland binnenhaalt na de winterstop, voor Esbjerg is het de eerste nederlaag na de winterpauze.

SønderjyskE kreeg FC Kopenhagen over de vloer. Op papier een makkelijke partij voor FCK en dat was het ook.  Het was nochtans SønderjyskE dat na tien minuten een goede kans kreeg. Henrik Bødkers stuurde de bal hard richting doe maar keeper Johan Wiland wist stand te houden.  FC Kopenhagen speelde geen schitterende wedstrijd, het tempo lag daarvoor te laag. Noch Jesper Grønkjær noch Martin Vingaard kon doorzetten en Dame N’Doye werd goed bewaakt door Sölvi Ottesen.  Net voor de pauze kon N’Doye uithalen maar de bal ging net naast het doel.  SønderjyskE kreeg nog een goede kans net voor rust via Anders Østli maar Vingaard wist de bal weg te werken. Net na de pauze wist Cesar Santin FC Kopenhagen op voorsprong te brengen. In de tweede helft was FCK de betere ploeg waarbij zowel N’Doye, Grønkjær als Mikkel Antonsson goede kansen kregen. In de slotfase kon Oscar Wendt de bal na een hoekschop in doel werken waardoor hij meteen de eindstand op 2-0 in het voordeel van FCK vastlegde. Met deze zege gaat Kopenhagen aan de leiding met 46 punten, drie meer dan achtervolger OB.

Vanavond wordt de partij tussen Brøndby IF en Randers FC afgewerkt.