Mbokani redt Standard tegen Charleroi

Fabian Morren
| 37 reacties

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard is met een moeizame zege aan de play-off 2 begonnen. De Rouches versloegen Charleroi met 2-0 na twee late goals van Dieumerci Mbokani.

Standard begon erg enthousiast aan de wedstrijd, maar dat kende geen vervolg. De Rouches zakten weg en het werd een saaie eerste helft met weinig doelkansen. Verder dan een schot van Pocognoli en een kopbal van Daerden kwamen de Rouches niet.

Charleroi kwam na de rust het dichtst bij een doelpunt. Sinan Bolat had geen verhaal op een vrije trap van Cyril Théreau, maar de paal bracht redding. Carcela, Witsel en Jovanovic waren op de bank begonnen, maar Dominique D'Onofrio zag dat het ook zonder hen niet lukte. De coach bracht het drietal in het elftal, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld.

Tot Mbokani toch zijn duivels ontbond. De Congolees scoorde in het slot van de wedstrijd nog twee keer en bezorgt Standard zo toch meteen een belangrijke overwinning.