Jacobs: "Morgen evalueren of Kouyaté klaar is"

Jacobs: "Morgen evalueren of Kouyaté klaar is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ariël Jacobs leeft ontspannen naar de wedstrijd tegen Club Brugge toe. De Anderlecht-coach maakt zich enkel wat zorgen over de blessure van Cheikhou Kouyaté.

Na nog een laatste pittige training stond Ariël Jacobs de pers te woord. De blessure van Kouyaté was ook het eerste waar hij het over had. "Kouyaté heeft vandaag een stuk meegetraind, maar het zal scherp zijn voor de match van morgen. We zullen morgen evalueren of hij er klaar voor is of niet."

Club Brugge is ook de enige ploeg, naast de twee nederlagen tegen STVV, die het Anderlecht twee keer bijzonder moeilijk heeft gemaakt in de competitie. "Zij zaten toen aan hun top en wij zaten in een relatief dipje", meent Jacobs. "Ik onthou uit die matchen vooral de weerbaarheid die wij toonden toen we achterstonden. Ik denk ook niet dat het meespeelt bij de spelers. Mijn indruk is dat ze zich daar niet mee bezighouden, maar gewoon die match willen winnen."

Anderlecht speelt momenteel op een wolk, maar Jacobs wil niet gezegd hebben dat dit het beste Anderlecht van dit seizoen is. "Op Ajax zijn we ook geen patatten gaan planten hé. Er zullen morgen andere factoren meespelen. Zoals onze voorsprong van acht punten, hoe beide ploegen fysiek uit de twee wedstrijden gekomen zijn enzovoort. Tegen Gent heb je kunnen zien dat we onszelf op een gegeven moment in de problemen brachten. Dat zijn zaken die allemaal meespelen."

In de spelerskern lijkt het woordje kampioen tot nog toe taboe te zijn. "Ik laat misschien ook niet toe dat er al over gesproken wordt zolang we niet mathematisch zeker zijn. Ik breng het terug naar van wedstrijd tot wedstrijd leven. Ik hoop ook dat ons publiek een belangrijke rol gaat spelen. Tegen Zulte Waregem en Gent heeft het ons een mentale boost gegeven." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties