FC Kopenhagen blijft op titelkoers

viki meeuwis

Tijdens het paasweekend werd in Denemarken de 25e speeldag in de SAS Ligaen afgewerkt. Het is nog steeds spannend in de top van het klassement. Met nog acht wedstrijden te gaan kan er nog veel veranderen.

Zondag kwam Randers niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen AGF. Een spijtige zaak voor Randers dat voorlaatste blijft met 21 punten.

HB  Køge kreeg Brøndy op bezoek. Coach Henrik Jens en heeft het tij doen keren. Waar Brøndby enkele weken geleden nog onderuit ging tegen de rode lantaarn werden zondag de puntjes op de i gezet. In de 24e minuut wist Samuel Holmén toe te slaan maar slechts luttele minuten stond het alweer 1-1 na een goal van Bo Storm. Het was kort na de rust dat Daniel Wass de 1-2 op het bord zette, wat meteen ook de eindscore was.

OB nam het op tegen Esbjerg. Voor beide ploegen stond er wel wat op het spel. Bij winst konden ze immers dichter tot bij FC Kopenhagen naderen en zicht op de titel behouden.  De thuisploeg speelde goed en combineerde vlot. Op het half uur viel de eerste goede kans. Aanvoerder Chris Sørensen stuurde een lage bal richting Johan Absalonsen. Die trapte op doel maar keeper Lars Winde kon de bal afwenden. Peter Utaka zag kans om met de bal aan de haal te gaan maar miste scherpte voor doel. De tweede goede kans was er voor Espen Ruud die de geheel vrijstaande Absalonsen wist te bereiken maar diens bal kwam op de paal terecht. Bij Esbjerg was de beste man op het veld zonder twijfel keeper Lars Winde. De bezoekers loerden vooral op de counter zonder dat het echt goede kansen opleverde.

Die andere titelkandidaat, FC Kopenhagen, speelde uit tegen FC Nordsjælland in het Farum Park.  In de vorige confrontatie, drie weken geleden, wist FCN nog verrassend te winnen met 2-0.  De trainer van Nordsjælland, Morten Wieghorst, had Andreas Laudrup in de basis gezet ter vervanging van Nicolai Stokholm die geschorst was. FC Kopenhagen begon goed en al na vijf minuten kwam Martin Vingaard dicht bij een doelpunt.  FCK bleef kansen afdwingen terwijl FC Nordsjælland slechts een keer kon voor gevaar zorgen in de eerste helft. Johan Wiland en Mathias “Zanka” Jørgensen misten een bal die bij Nicki Bille Nielsen terecht kwam.

De thuisploeg bleef druk zetten en in zo kreeg keeper Jesper Hansen binnen de minuut tot vier kansen rond de oren.  Op het half uur was het dan toch eindelijk raak via Zdenek Pospech na een assist van Oscar Wendt.  Na de rust kwam FC Nordsjælland beter voor de dag maar kon niet verhinderen dat FC Kopenhagen opnieuw tot scoren kwam, ditmaal via Wendt. Met nog een twintig minuten te gaan zette Cesar Santin de 3-0 op het bord. Met deze zege en het gelijkspel van OB blijft FC Kopenhagen op de eerste plaats met 57 punten, zeven meer dan OB.

Silkeborg doet ook nog steeds mee in de titelstrijd. Maandag kwamen ze in actie tegen AaB. Lange tijd leek het erop dat AaB de drie punten op zak zou steken maar in de toegevoegde tijd kon Rajko Lekic via een penalty de 1-1 binnen werken.

Sønderjyske verloor thuis van FC Midtjylland. Een doelpunt van Ken Ilsø op het half uur in de eerste helft en eentje van Mikkel Thygesen na de rust zorgden ervoor dat FC Midtjylland alsnog de drie punten binnen haalden.