Messi-show doet Gunners blozen

Dennis Smeyers
| 56 reacties

Arsenal moest stevig aan de bak vanavond in Camp Nou om zich te plaatsen voor de halve finale van de Champions League. Barcelona was in de heenwedstrijd 2-2 gelijk komen spelen, en maakte toen ontzettend veel indruk.

Arsenal begon zeer georganiseerd aan de wedstrijd. Het liet het balbezit aan Barcelona, maar verder dan kansjes van Xavi en Lionel Messi kwamen de Catalanen niet. Kort daarna schreeuwde heel Camp Nou moord en brand; na een overtreding van Arsenal in het middenveld liet scheidsrechter Wolfgang Stark gewoon doorspelen.

Theo Walcott stormde alleen op doelman Victor Valdes af en zag dat spitsbroeder Nicklas Bendtner hem gevolgd was.  Een fantastische redding van de Spaanse doelman volgde, maar Bendtner trapte zijn gestuite poging met buitenkant rechts heerlijk binnen. Het was 1-0, Arsenal kon beginnen dromen.

Dromen duren helaas niet lang, amper een minuutje later trapte Messi tussen een bos Arsenalverdedigers machtig mooi in de hoek van het doel van Manuel Almunia. De Argentijn besloot er dan maar een show van te maken; na een prachtige aanval van Barcelona pikte hij de bal op en werkte hij beheerst af, 2-1.

Zes minuten later lag Arsenal helemaal in de touwen. Na een geweldige pass kwam Messi oog in oog met Almunia. Hij werkte even schitterend als beheerst af met een stifter. Toen Stark de eerste helft affloot waren de neutrale voetballiefhebbers en Barcelonasupporters teleurgesteld, Arsenal was maar wat blij dat het mocht gaan rusten.

In de tweede helft probeerde Arsenal aanvallender te spelen, maar toch was het vooral Barcelona dat gevaarlijk was. Pedro stiftte de bal na een snel genomen vrije trap naast. Arsenal kreeg bijna een kans via Bendtner, en Tomas Rosicky trapte een vrije schietkans ver over.

Toen was het weer Lioneltijd; eerst werd hij nog (foutief?) in het strafschopgebied afgestopt na een fantastische solo, daarna scoorde Messi zijn vierde doelpunt van de avond. Na alweer een mooie actie trapte hij, nadat zijn eerste poging werd afgestopt, in de herneming door de benen van Almunia. Arsenal was uitgeteld, koning Messi groette zijn volk. (AN)