Bohemians weigert te spelen tegen Bohemians

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Bohemians weigert te spelen tegen Bohemians

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vreemd verhaal in de Tsjechische competitie. De rode lantaarn Bohemians Praag weigerde zaterdag een competitiewedstrijd te spelen tegen Bohemians 1905.

Aanleiding voor de actie is een juridische strijd om de naam van beide clubs, waarbij de fans van Bohemians Praag bij het vorige duel werden aangevallen in de buurt van het stadion van de bijna naamgenoot. Daarop besliste Bohemians Praag-voorzitter Josef Jicha om de volgende confrontatie niet te spelen.

Hoe is het zover kunnen komen? De twee ploegen zijn sinds begin deze eeuw in een bikkelharde strijd verwikkeld. Traditionsverein Bohemians Praag zakte na financiële problemen naar derde klasse. Om het voortbestaan te garanderen, voerde de club een naamsverandering door in 2005: Bohemians 1905.

Het vroegere FC Strizkov, een ploeg uit de buitenwijken van Praag, haalde profijt uit die naamsverandering. Dankzij een juridisch achterpoortje verwierf de club de naam Bohemians Praag.

Bij Bohemians 1905 begrijpen ze het niet. “Wij hebben geen weet van dat incident", verklaarde voorzitter Lubos Pribyl op de Tsjechische televisie. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

First League

Nieuwste reacties