Het nieuwe seizoen is van start gegaan

viki meeuwis
| 0 reacties
Het nieuwe seizoen is van start gegaan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag 17 april was het dan zo ver. Om 16u werd de aftrap gegeven van het nieuwe seizoen. Onze eerste tegenstander was Bærum, een ploeg die een van de titelkandidaten is in de Fair Play League.

De dagen voordien waren echter hectisch. Zoveel praktische zaken die afgehandeld moesten worden. En ja hoor, die dingen waarvan je denkt dat die makkelijk zullen verlopen, dat zijn net die zaken die op het laatst nog redelijk veel aandacht vragen. Net dat is dan ook een beetje de charme van onze kleine club. Ik ben normaal gezien ben ik enkel verantwoordelijk voor de sportieve kant van de zaak, voor zowel de jongsten als de iets oudere spelertjes en geloof me daar kruipt al veel tijd in. Daarbovenop komen dan nog die extrasportieve zaken bij. Het zijn dingen die eigenlijk niet zoveel met het feitelijke spelletje te maken hebben. Met enkele trouwe, loyale Frigg mensen hebben we de klus uiteindelijk geklaard. Het was zelfs bijzonder leerrijk. Natuurlijk hopen we dan ook dat de volgende thuiswedstrijden iets minder stressvol zullen verlopen.

Om 16u zagen we tot onze grote voldoening vele gezichten langs de zijlijn staan in het Marienlyst Stadion. We hadden gerekend om  zo’n 300 voetbal liefhebbers te verwelkomen. Uiteindelijk werden het er 700. Het is een goed begin van ons nieuwe voetbaljaar en hopelijk blijft het ook zo.

Scheidsrechter gaat neer

De eerste helft was van een goed niveau, zeker als ik het met de Belgische derde klasse vergelijk. De wedstrijd werd gespeeld aan een hoog tempo. Beide ploegen maakten onmiddellijk dat ze voor de drie punter wilden gaan. De eerste grote kans was voor ons maar de doelman van de tegenstander deed wat er van hem verwacht werd en hield zijn netten schoon. In de twintigste minuut ontstond er verwarring op het veld. De scheidsrechter kreeg ongelukkig genoeg de bal vol in zijn gezicht en ging plat achterover. Het duurde een tiental minuten tot hij wederom fit was. Hij kreeg spontaan applaus van de toeschouwers bij het hervatten van het spel. Het spelbeeld bleef hetzelfde naar het einde toe werden de duels iets feller.

In de tweede helft toonden we ons veel sterker dan de tegenstander. We voetbalden enkele mooie kansen bij mekaar. Spijtig genoeg konden we het niet afmaken. Bærum probeerde wel druk te zetten maar slaagde daar iet lang in.

In de 65 minuut kwam er een betwistbare fase in het strafschopgebied. Kenneth, een van onze spitsen, liep mooi in het straatje, deed een mooi overstapje en ging neer over de knie van de verdediger. Hij ging weliswaar vlot neer maar er was contact. De scheidsrechter liet echter verder spelen waarna er discussie ontstond op het veld tussen de scheids en onze spelers maar onze jongens waren snel terug bij de les en speelden op hetzelfde elan verder.

Ikzelf stond langs te kant toe te kijken, de spanning was te snijden. Dat verhoopte doelpunt voor ons bleef maar uit en af en toe stak Bærum een tandje bij voorral met doelpogingen vanop afstand. Ik begon zelfs een beetje te vrezen voor een van die ongeschreven voetbalwetten; kansen genoeg maar niet tot scoren komen en dan uiteindelijk het deksel op de neus krijgen.

Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en zo eindigde de partij in een 0-0 gelijkspel. Dat smaakte een beetje bitter, we speelden een sterke match, tegen een titelkandidaat en er was uiteindelijk maar een ploeg die de drie punten verdiende en dat was Frigg Oslo.

Dat bevestigde ook de sportdirecteur van Bærum, Jan-Erik Aalbu. Nog niet zo lang geleden was hij nog sportdirecteur bij Vålerenga toen ik daar hulptrainer was. Een fijne mens met een klare kijk opvoetbal. Nu dus ook. Onze volgende match is een uitwedstrijd, tegen VIF2. Inderdaad mijn ex-ploeg. Ik kijk er nu al naar uit.

David Brocken

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties