Anthuenis genoemd in een 'omkoopzaak'

Mathias Dumarey
| 30 reacties
Anthuenis genoemd in een 'omkoopzaak'
Foto: © SC

Aimé Anthuenis (foto) loodste Lierse SK afgelopen zondag naar de titel in tweede klasse, maar zit nu met klamme handjes. De trainer van geelzwart wordt genoemd in een 'omkoopzaak'.

De gerechtelijke politie is momenteel aan het onderzoeken of Lierse-trainer Aimé Anthuenis betrokken is in een poging tot het vervalsen van een wedstrijd waarin Lierse kampioen zou kunnen worden. Dat meldt Sport/Voetbalmagazine vandaag op zijn website. De politie baseert zich op verklaringen van Staf Blanckaert die al eerder werd aangehouden voor oplichting.

Herman Helleputte, nu de technisch directeur van Lierse, liet weten dat Blanckaert de club had benaderd om een match te vervalsen. De nieuwe kampioen van tweede klasse lichtte meteen de politie in. Op 29 maart was er in Mechelen een confrontatie tussen Helleputte en Blanckaert. Ook Anthuenis was uitgenodigd omdat Blanckaert de trainer zou genoemd hebben als initiatiefnemer.

Anthuenis wil niet bevestigen of hij daar aanwezig was en beklemtoont dat hij met de zaak niets te maken heeft. Het is wel zo dat Blanckaert zijn versie van de feiten al enkele keren heeft veranderd. Anthuenis ontkent ook dat hij met Blanckaert contact had over een eventuele transfer van Norman Sylla. Helleputte beweert dan weer van wel. "Ik heb nooit contact gehad met Blanckaert. Misschien vijf jaar geleden wel, voor een speler. Maar nu niet. Ik heb me niets te verwijten. Ik zit al meer dan dertig jaar in het voetbal en ben niet van plan een schone sport kapot te maken", aldus Anthuenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties