KV Kortrijk: "Beseffen dat Leekens weg is"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
KV Kortrijk: "Beseffen dat Leekens weg is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk legt zich neer bij het vertrek van zijn trainer Georges Leekens. Die heeft een akkoord met Lokeren. “Ik weet dat hij weg is”, zegt voorzitter Joseph Allijns.

Allijns hield lange tijd vol dat Leekens volgend seizoen toch nog in West-Vlaanderen zou werken, maar geeft de strijd nu op. “Ik hield de boot af in het belang van de club”, zegt Allijns in HNB.

“Maar we weten dat hij weg is. Daar ben ik nu over. Als Leekens vertrekt, gaan we bespreken hoe Kortrijk zal worden gecompenseerd. Ik wil er al pratend uitkomen. Niemand heeft baat bij een bitter afscheid.” Leekens heeft geen clausule om naar een binnenlandse club te vertrekken.

Allijns is niet kwaad op Leekens, maar wel op Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht. “Ik vind het niet kunnen dat meneer Lambrecht al een akkoord heeft of in ieder geval verregaande gesprekken voerde met een trainer die bij ons onder contract ligt. Het is toch makkelijk om eens een telefoon te nemen? Wij worden in dit verhaal als een pakketje lucht aangezien.”

Leekens zou bij Lokeren 800.000 euro per jaar kunnen verdienen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties