Walasiak: "Hongarije was de hel"

Walasiak: "Hongarije was de hel"
Foto: © SC

Jonathan Walasiak doet het schrijnende verhaal van zijn verblijf bij Eto Gyor, in Hongarije. De middenvelder dacht daar zijn geluk te beproeven na het faillissement van Moeskroen, maar dat draaide even anders uit.

Walasiak verhuisde na het faillissement van Moeskroen samen met Jérémy Sapina naar het Hongaarse Eto Gyor. De middenvelder is nog altijd niet helemaal bekomen van wat hij daar meemaakte: "De accomodaties waren geweldig. Maar na twee kleine blessures begonnen de problemen. Ze vertelden me dat ik die blessures al had voor ik mijn contract van 3,5 seizoenen ondertekende", aldus de Waal in Gds.

"De club wou dat ik mijn contract liet ontbinden en anders zouden ze zelf een schadevergoeding eisen. Ik zat echt in een hel. Ik wilde weg, maar dat manager probeerde zelfs mijn paspoort in beslag te nemen", aldus de middenvelder.

Walasiak vertrok na een maand bij Gyor, maar dat liep niet over een leien dakje: "Ik voelde mij onveilig. De avond voor mijn vertrek controleerde ik constant of ze mij niet achtervolgden. Met Sapina deden ze overigens hetzelfde. Een kleine verkoudheid was volgens hun een longaandoening, waardoor hij ongeschikt was voor topsport. Maar ondertussen kreeg hij wel een contract in Portugal, bij Maritimo Funchal."

Walasiak hoopt via een procedure bij de Hongaarse bond alsnog zijn geld te krijgen: "Ondertussen leef ik van een werkloosheidsuitkering van 44 euro per dag. Gelukkig heb ik nog wat spaargeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties