Inter wint vijfde Italiaanse titel op rij

Internazionale heeft zondag voor de vijfde keer op rij de Italiaanse titel gewonnen. Dat verliep echter niet van een leien dakje, want Siena bood heel wat weerwerk.

Het reeds gedegradeerde Siena bleek een hardere noot om te kraken dan gedacht. Siena speculeerde op de counter en hield constant negen man achteraan. De aanval van Inter wist er geen raad meer. Al kon Milito wel van dichtbij eens op de doelman koppen en vond Balotelli de paal in de weg na een mooie omhaal. Siena was vooral gevaarlijk op de counter.

AS Roma stond op dat moment al 0-2 voor bij Chievo en de Romeinen waren daardoor virtueel kampioen. Inter was blijkbaar doordrongen van dat feit en kwam zeer aanvallend uit de kleedkamer. Douglas, Maicon, Milito en Balotelli hadden de eerste tien minuten na de rust de match al kunnen beslissen.

Het was echter wachten tot de zestigste minuut. Na de enige goal in de Coppa te hebben gemaakt, was het opnieuw Diego Milito die de partij besliste.Een mooie pass van Zanetti werd binnengetikt door de Argentijn, die zijn ploeg daarmee naar de titel schoot. Inter kreeg nog kansen, maar kon de score niet verder uitbouwen.

Volgende week kan Inter de treble vervolledigen door de Champions League te winnen van Bayern München.