Ruiz: "Eerlijk, ik wil vertrekken bij Twente"

Steurbaut Kersten
| 12 reacties
Ruiz: "Eerlijk, ik wil vertrekken bij Twente"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud’homme moet niet te veel hoop koesteren dat hij volgend seizoen over Bryan Ruiz kan beschikken. De Costa Ricaan wil deze zomer FC Twente verlaten voor de Spaanse Primera Division.

Ruiz heeft in Enschede nog een contract voor drie seizoenen. “De kans bestaat dat ik blijf, maar het is waarschijnlijker dat ik wegga”, zegt de voormalige Buffalo in HNB.

“Om eerlijk te zijn, eigenlijk zou ik het liefste vertrekken bij Twente. Spanje is mijn droom. Zeker als ik de kans krijg om bij een ambitieuze club aan de slag te gaan.” Sevilla en Valencia trekken alvast aan zijn mouw.

De Costa Ricaan moet wel 15 miljoen euro kosten. “Dat bedrag choqueert me niet. Als ik naar mijn statistieken van afgelopen seizoen kijk, dan ben ik dat waard.”

In eigen land heeft Ruiz het ondertussen al tot aanvoerder van de nationale ploeg geschopt. “Ik heb de aanvoerdersband zonder aarzelen aanvaard. Hij brengt veel verantwoordelijkheden mee, maar het is een hele eer.”

Preud’homme

Ruiz vindt Preud’homme een goede keuze als coach voor Twente. “Als Preud'homme prijzen kan winnen bij Gent, dan kan hij het ook bij deze club. De ambitie voor komend seizoen is eenvoudig: opnieuw kampioen worden van Nederland en iets tonen in de Champions League.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties