299 clubs leveren spelers op het WK

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
299 clubs leveren spelers op het WK
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com sloeg aan het rekenen en kwam tot de conclusie dat de 736 spelers op het WK geleverd worden door 299 verschillende clubs.

Zoals we al eerder vertelden rekenen we de club waar een speler het laatst actief was als zijn club op het WK. David Villa gaat dus als speler van Valencia naar het WK, ondanks dat hij volgend seizoen bij Barcelona speelt. Edson Braafheid wordt als een Celtic-speler gerekend, omdat hij door Bayern werd uitgeleend aan de Schotse club het afgelopen seizoen.

194 van die 299 clubs komen uit Europa, gevolgd door 39 uit Azië, 24 uit Zuid-Amerika, 22 uit Noord- en Midden-Amerika, 16 uit Afrika en 4 uit Oceanië. Vijf spelers op het WK zijn clubloos.

Engeland gaat aan de leiding met 26 clubs die een speler op het WK leveren, Italië is tweede met 24 clubs, Duitsland derde met 22, Spanje vierde met 20 en Frankrijk vijfde met 15 clubs. Dan volgen Japan met 13 clubs en Mexico met 12. In België leveren zeven clubs spelers op het WK (AA Gent, Anderlecht, Standard, Club Brugge, Lokeren, Racing Genk en Roeselare).

Van die 299 clubs spelen er 274 op het hoogste niveau in hun lokale competitie. 25 clubs spelen op het tweede niveau. Even ter verduidelijking: Sparta dat uit de hoogste Nederlandse reeks degradeerde telt in deze lijst mee als een club van het hoogste niveau omdat Sparta dit seizoen nog op het hoogste niveau speelde. Dat geldt zo voor alle clubs die gedegradeerd of gepromoveerd zijn.

Van die 25 clubs uit de tweede afdeling komen er 7 uit Engeland, 6 uit Italië, 4 uit Duitsland, 3 uit Spanje en Frankrijk en 1 uit Japan en Mexico. In totaal waren 29 van de 736 spelers op het komende WK afgelopen seizoen actief in een lokale tweede klasse. We zetten ze even voor u op een rijtje.

Engeland: West Bromwich (3 spelers), Middlesbrough 2, Newcastle, Watford City, Reading, Ipswich Town en Plymouth: 1 speler.

Italië: Lecce, Mantova, Sassuolo, Cesena, Torino, Reggina: 1 speler.

Duitsland: MSV Duisburg (2 spelers), Koblenz, 1860 München, Kaiserslautern: 1 speler.

Spanje: Real Betis, Real Sociedad, Grenada: 1 speler.

Frankrijk: Ajaccio, Nantes, Arles-Avignon: 1 speler.

Japan: Oita: 1 speler.

Mexico: Club Léon: 1 speler.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties