Duitsland en ref laten Engeland achter met een flinke kater

Fabian Morren
| 47 reacties

Duitsland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op het WK. De Duitsers wonnen de clash van rivaal Engeland met 4-1.

De Engelse defensie zag in het eerste halfuur alle kleuren van de regenboog tegen de aanvallers van Duitsland. Al na vijf minuten kreeg Özil een uitstekende kans, maar David James redde. De doelman van Engeland speelde overigens een heel puike wedstrijd, want zonder hem had het aan de rust al 4-0 kunnen staan.

De Duitsers klommen na twintig minuten verdiend op voorsprong. Met een lange doeltrap lanceerde doelman Neuer zijn ploeggenoot Klose en de spits van Bayern München vloerde James een eerste keer. Aan de overkant bleef Wayne Rooney alweer ver onder zijn niveau. Klose was rond het halfuur heel dicht bij de 2-0, maar opnieuw James bracht redding.

De doelman van Portsmouth moest zich een minuut later toch gewonnen geven. Thomas Müller deed het voorbereidende werk en Podolski maakte het af. Pas na 34 minuten kregen ook de Engelsen een goeie kans. Lampard strandde echter op Neuer. Toch kwam de spanning in de wedstrijd nog voor de rust helemaal terug. Upson verlengde een vrije trap van Steven Gerrard in doel.

De wedstrijd kantelde helemaal en Frank Lampard knalde via de onderkant van de lat de gelijkmaker binnen. Maar de Uruguayaanse scheidsrechter Jorge Larrionda en zijn assistent hadden het anders gezien. Hoewel de bal duidelijk over de lijn was, werd het doelpunt afgekeurd. Voor Engeland zat er niets anders op dan te blijven achtervolgen. Frank Lampard zorgde met een knappe vrijschop al snel voor gevaar in de tweede helft, maar de bal belandde tegen de lat.

De Duitsers lagen op de loer en op één van die vlijmscherpe counters besliste Thomas Müller de wedstrijd. Een heel knap uitgespeelde aanval werd door het 20-jarige toptalent van Bayern München afgerond. Engeland hing op dat moment volledig in de touwen en mochten er nog twijfels zijn dan nam opnieuw Müller die helemaal weg. Ditmaal begon de counter bij Özil en Müller rondde de assist af: 4-1. (AN)