Cercle moet opletten voor Skopelitis, Cafu en Okkas

Nico Wieme
| 2 reacties
Cercle moet opletten voor Skopelitis, Cafu en Okkas
Foto: © SC

Vanavond staat in het Jan Breydelstadion de Europese confrontatie tussen Cercle Brugge en het Cypriotische Anorthosis Famagusta op het programma. De Cyprioten zijn niet echt bekend in België en daarom laten wij u kennismaken met enkele van hun spelers.

De A-kern van Anorthosis is een mengelmoes van verschillende nationaliteiten: één derde Cyprioten, enkele Grieken, Portugezen, Argentijnen, Kaapverdiërs, een Schot, een Fransman, een Boliviaan, een Colombiaan en zelfs een Nederlander. Tien kernspelers zijn international: zes voor Cyprus, twee voor de Kaapverdië, één voor Slowakije en één voor Bolivië.

Skopelitis draaischijf

Anorthosis heeft weinig ronkende namen in zijn team. Ioannis Skopelitis (foto) is de man die de ploeg laat draaien. De Griekse middenvelder werd van januari tot eind december 2005 door zijn toenmalige club Aigaleo aan Portsmouth uitgeleend, maar daar kon hij geen potten breken. Sinds 2007 draagt Skopelitis het shirt van Anorthosis, met uitzondering van enkele maanden toen hij voor Atromitos uitkwam. In de 63 matchen die hij voor de Cyprioten speelde, scoorde hij acht doelpunten.

Aanvallend geweld

Een speler die ze bij Cercle beter in de gaten houden, is Arlindo Gomes Semedo, beter bekend onder zijn roepnaam Cafu. Deze in Portugal geboren Kaapverdiër verdiende zijn sporen bij Beleneses, Boavista en Freiburg. In de zomer van vorig jaar verkaste de spits van Omonia Nicosia naar Anorthosis, waarvoor hij in 29 wedstrijden tien keer de netten deed trillen. In de eerste voorronde van de Europa League scoorde Cafu in de met 3-0 gewonnen heenmatch tegen Banants.

Een andere opmerkelijke naam in de selectie is die van Vincent Laban. Deze linkerflankspeler kreeg zijn opleiding bij Nantes en verdedigt sinds 2007 de kleuren van Anorthosis. Vorige zomer hengelden Olympiacos, Palermo en Torino naar de diensten van de Fransman, maar hij verkoos om zijn carrière verder te zetten bij Anorthosis.

De eigenlijke ster van het team is Ioannis Okkas. Vorige zomer streek de captain van het Cypriotische nationale elftal neer bij Anorthosis. Deze aanvaller scoorde in de voorbije voetbaljaargang acht doelpunten. Okkas deed de nodige ervaring op in Griekenland (PAOK Saloniki, AEK Athene, Olympiacos) en in Spanje bij Celta de Vigo. In 89 interlands vond hij 22 keer de weg naar doel. In november 2005 verbaasde Cyprus door Duitsland op een 1-1-gelijkspel te houden, Okkas scoorde toen de gelijkmaker.

Verdwaalde Nederlander

De naam van Jeffrey Leiwakabessy klinkt ons minder bekend in de oren. De Nederlandse verdediger speelde tot 2006 bij NEC Nijmegen. In 2006 wou hij zijn contract bij de Nijmegenaars niet verlengen en hoopte op een transfer naar een grote club. Die bood zich echter niet aan, waardoor ‘Leiwa’ uiteindelijk naar Alemannia Aachen verkaste. Na een jaar te hebben gestreden tegen de degradatie in de Bundesliga en een jaar tweedeklassevoetbal trok Leiwakabessy in de zomer van 2008 naar Anorthosis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties