Overzicht Europa League: AZ wint, Mertens scoort en Galatasaray blijft steken

Manuel Gonzalez

Gisteren stonden een heleboel wedstrijden op het programma in de derde voorronde van de Europa League. We overlopen de belangrijkste partijen even met u.

AZ won in eigen huis met 2-0 van IFK Göteborg uit Zweden. De doelpunten vielen pas in de tweede helft via Klavan en Gudmundsson. Maarten Martens speelde de hele partij. Swerts viel na 65 minuten in.

Het Schotse Motherwell speelde 1-1 gelijk bij Aalesund uit Noorwegen, terwijl VfB Stuttgart nipt met 2-3 te sterk was voor Molde FK, eveneens uit Noorwegen. Dinamo Boekarest klopte Hajduk Split met 3-1 en nam een goede optie op de vierde en laatste voorronde.

De Turkse topclub Galatasaray, onder leiding van de Nederlander Frank Rijkaard, kende een moeilijke avond tegen OFK Belgrado uit Servië. Turan zette de Turken met goals in de 26ste en 76ste minuut aanvankelijk op een veilige 2-0 voorsprong, maar in de slotfase sloegen de bezoekers terug. Krstic in de 80ste minuut en Injac in de 86ste minuut zorgden voor een verrassende 2-2 eindstand.

Sporting Lissabon won met 0-1 bij het Deense Nordsjaeland. Montpellier deed hetzelfde bij Györ ETO uit Hongarije. Het Poolse Wisla Krakow verloor op eigen terrein verrassend met dezelfde cijfers van Karabach uit Azerbaidzjan.

Het Sloveense NK Maribor maakte in eigen huis korte metten met het Schotse Hibernian: 3-0, toch wel een opvallende uitslag. Olympiakos had in Griekenland maar weinig overschot tegen Maccabi Tel Aviv: 2-1. Kevin Mirallas speelde 52 minuten. Besiktas haalde een 1-1 gelijkspel bij Plzen uit Tsjechië.

Liverpool, met Milan Jovanovic 90 minuten in de basis, boekte een zuinige maar toereikende 0-2 zege bij Rabotnicki uit Macedonië. Ngog scoorde beide Engelse doelpunten. Juventus won met dezelfde cijfers bij het Ierse Shamrock Rovers. Amauri scoorde twee keer.

FC Utrecht won met 1-0 in de Nieuwe Galgenwaard van het Zwitserse FC Luzern. Onze landgenoot Dries Mertens scoorde in de 35ste minuut de enige treffer, het was een mooi doelpunt. Ex-Mechelaar Asare speelde de volle wedstrijd bij Utrecht.