Huysegems: "Ik voel me niet goed bij Racing Genk"

Steurbaut Kersten
| 24 reacties
Huysegems: "Ik voel me niet goed bij Racing Genk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Stein Huysegems kende donderdag een leuke avond in Genk. Met een doelpunt en een assist had de aanvaller een belangrijk aandeel in de zege tegen Inter Turku. Maar het was meer dan waarschijnlijk zijn laatste moment de gloire in de Cristal Arena.

Trainer Frank Vercauteren voerde tegen Inter Turku zeven wissels door in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen Germinal Beerschot. Huysegems was één van de nieuwe jongens tussen de lijnen. Voor de heenwedstrijd in Turku belandde de aanvaller zelfs nog naast de kern.

Huysegems antwoordde nu met de voeten. “De trainer had voor de wedstrijd rendement gevraagd. Ik denk dat ik daarin geslaagd ben”, zegt Huysegems aan Voetbalkrant.com. “Ik had een paar sterke momenten. In het laatste kwartier mocht ik nog in het centrum spelen. Dat lag me duidelijk beter. Dan kan ik meer in de zestien duiken. Mijn doelpunt was daar het resultaat van.”

Het zal meer dan waarschijnlijk weinig veranderen aan de moeilijke situatie van Huysegems in Genk. Een transfer lijkt de enige optie. “Ik voel me hier niet goed”, is de aanvaller duidelijk.

“In Genk zijn er nog maar weinig mensen die vertrouwen in mij hebben. Dat doet pijn. Tijdens de voorbereiding dacht ik dat ik er dicht bij stond, maar in Turku viel ik als negentiende man naast de selectie.”

“Deze situatie kan niet blijven duren. Ik ben 28 jaar en wil voetballen. Is het hier niet, dan is het elders. Het is voor niemand goed dat ik hier nog een jaar in de tribune zit. Wat ik vanavond getoond heb kan misschien helpen om ploegen die interesse tonen te overtuigen.”

De voorbije maanden stond Huysegems in de belangstelling bij Roda JC en Lierse. “Roda wou mij huren, maar dat heeft Racing Genk geweigerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties