Leekens: "Jonge ventjes betalen leergeld"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Leekens: "Jonge ventjes betalen leergeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens maakt zich nog niet ongerust na de nederlaag van de Rode Duivels in Finland. “Het was een leerrijke wedstrijd”, aldus de bondscoach.

“We kenden een hele moeilijke start”, beseft Leekens. “Er waren wat aarzelingen langs alle kanten. De opbouw was te traag en het duurde even voor de combinatie goed was. Pas na twintig minuten kregen we greep op de wedstrijd, maar dan hadden we al wel een doelpunt tegen.

Toch zag Leekens de mogelijkheid om met een zege naar huis te keren. “In de eerste helft hebben we voldoende kansen gecreëerd en na de rust hebben we de Finnen weggedrukt. Hier moet je altijd met een 1-1 of een 1-2 vertrekken.”

Leekens was op zoek naar stabiliteit in de defensie, maar in de eerste helft werd de verdediging telkens eenvoudig opgerold. “De Finnen zorgden voor veel beweging, terwijl onze middenvelders teveel op hun positie bleven staan.”

“De stabiliteit kan je dan pas krijgen als je de controle ervoor hebt. We kwamen overal een stapje te kort. De beide flanken hadden het moeilijk,  maar Lombaerts had last van een lichte blessure.”

De nederlaag was geen ontgoocheling voor Leekens. “Dit was een interessante wedstrijd. Ik wil de verantwoordelijkheid leggen bij de jongens die een fantastische mentaliteit getoond hebben. Maar de jonge ventjes moeten nog leergeld betalen.”

“Tegen Duitsland rekenen we erop dat er wat pappenheimers terugkomen. Dan hebben we meer power en druk erbij. Het is duidelijk dat er nog wat werk is, maar dat had ik ook wel verwacht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties