Been: "Sterke spits, die Coulibaly"

Steurbaut Kersten
| 1 reacties
Been: "Sterke spits, die Coulibaly"
Foto: © SC

Feyenoord – AA Gent wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die worstelen met hun vorm. De Kuip davert nog op zijn grondvesten na de blamage tegen stadsgenoot en degradatiekandidaat Excelsior Rotterdam. Mario Been schuwt de favorietenrol.

Van onze redacteur Kersten Steurbaut in Rotterdam

Veertien landstitels, elf nationale bekers, twee UEFA Cups en één Europacup I. Wie een blik werpt op het palmares van Feyenoord, schuift de favorietenrol door naar de Rotterdammers. Niets is minder waar. De Nederlanders zijn, net als AA Gent, op zoek naar hun beste vorm. In de openingswedstrijd tegen FC Utrecht kon Feyenoord dat nog verdoezelen met een driepunter en een degelijke tweede helft. De stadsderby tegen Excelsior Rotterdam legde echter de pijnpunten bloot.

Kopzorgen

Feyenoord is een club met kopzorgen. Vooral financiële dan. En dat heeft zo zijn gevolgen voor het materiaal waarmee je als trainer moet werken. Mario Been moet het vooral rooien met jonge talenten. “We hebben weinig leidinggevende figuren”, weet de Nederlander.

Kevin Hofland en Roy Makaay vertrokken. Aanvaller Jon Dahl Tomasson is geblesseerd. Alleen Ron Vlaar en Tim De Cler blijven over. Al wordt die laatste niet als leider aanzien. “Dan moet je als coach nog iets meer je best doen.”

Jongeren hebben een leerproces nodig. Dat veroorzaakt soms diepe dalen. Zoals op De Welkom van Excelsior. “Het was dramatisch”, beseft Been. “We gaven een 2-1-voorsprong nog uit handen en dat heeft het vertrouwen een serieuze knauw gegeven. We hebben deze week veel gesproken in de groep. Het is morgen aan de spelers om zich te revancheren. Ik verwacht dat ze hun stinkende best doen. Dat is het minste.”

Fiftyfifty

Niemand in De Kuip blaast hoog van de toren. De kansen tegen AA Gent worden op fiftyfifty geschat. “Gent zit een beetje in het zelfde schuitje als ons”, gaat Been verder. “Zij waren waarschijnlijk niet onder de indruk van ons, maar wij ook niet van hen. Tegen Eupen was het niet geweldig.”

Been zag wel een aanvallend AA Gent. “Met een heel sterke spits, die Coulibaly. Maar ik verwacht dat ze morgen iets behoudender zullen spelen om een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd bijeen te voetballen.”

Blessures

Feyenoord heeft te kampen met veel blessureleed. In totaal moet Been vijf spelers missen: Schenkerveld, Fernandez, Bahia, Biseswar en Tomasson. De 17-jarige Bruno Martins maakt zijn debuut.

Vermoedelijke opstelling: Mulder, De Vrij, Vlaar, Bruno Martins, De Cler, El Ahmadi, Fer, Bruijns, Schaeken, Smolov en Wijnaldum.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties