Jacobs: "Slechts één remedie: winnen"

Jacobs: "Slechts één remedie: winnen"
Foto: © SC

Ariël Jacobs was zoals te verwachten zwaar ontgoocheld na de wedstrijd op Sclessin. De Anderlecht-coach had gerekend op eerherstel tegen de Rouches, maar in plaats daarvan kreeg hij nog maar eens een tik om de oren.

Vijf goals incasseren in een topper doet natuurlijk bijzonder veel pijn. "De verdediging was niet goed, maar ook de aanval draaide niet, want we kregen genoeg kansen. Als je die twee samenvoegt, krijg je dit resultaat. We kunnen niet wegsteken dat te veel spelers onder hun niveau acteren. Ok, de eerste tegengoal is buitenspel, maar als je niet scherp aan een wedstrijd begint, krijg je goals tegen. Dat is een wet in het voetbal."

"Ik kan mijn spelersgroep moeilijk iets verwijten, want ze wilden wel reageren. Ze hebben tegen elkaar zitten mekkeren en ik neem dat op als een teken van goede wil. Maar er scheelt een beetje vanalles. En dat weten de spelers ook", schudt Jacobs het hoofd. "Ik denk niet dat het vermoeidheid is of zo. Zelfs de gebeurtenissen in Split geloof ik niet dat die meespelen. Er is maar één methode om de negatieve spiraal om te plooien: winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties