Verbist: "Geef Tsjoekie nog wat tijd"

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Verbist: "Geef Tsjoekie nog wat tijd"
Foto: © SC

Oleg Iachtchouk beloofde vorige maand een schitterende comeback tegen Sint-Truiden, maar daarna zakte de Oekraïener terug wat weg. Zijn ploegmaats vragen nog even geduld uit te oefenen.

Bob Peeters haalde Iachtouk zaterdag op Lierse na 80 minuten naar de kant. Een minuut voordien kreeg de Oekraïener nog een gele kaart. Het zijn de enige acties van Iachtchouk die we in ons notitieboekje neerpennen. Voor het overige was het met een vergrootglas zoeken naar de 32-jarige spits.

Dat mag eigenlijk ook niet verwonderen.  “Iedereen roept op Iachtchouk”, zegt Peeters aan Voetbalkrant.com. “Maar je mag ook niet vergeten dat hij maanden buiten strijd is geweest met een blessure. Hij vraagt mij niet zomaar om hem af en toe nog op de bank te laten starten. Door het interlandvoetbal krijgt hij een weekje extra om te recuperen.”

Ook doelman Bram Verbist vraagt nog wat geduld. “Geef Tsjoekie nog wat tijd om naar zijn beste vorm toe te groeien. Maar dat belet niet dat hij nu al belangrijk is voor de ploeg. Ook al is hij maar 60 of 70 procent, hij brengt rust in de ploeg.”

Tsjoekie is ook altijd aanspeelbaar en loopt perfect tussen de lijnen. Hij is een heel belangrijke pion in ons elftal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties