PSV, AZ, Utrecht en Vitesse probleemloos naar achtste finales van KNVB-beker

Steven Lammens
PSV, AZ, Utrecht  en Vitesse probleemloos naar achtste finales van KNVB-beker

Eredivisie-clubs zijn zonder kleerscheuren de zestiende finales doorgekomen. FC Utrecht-speler Dries Mertens was één van de uitblinkers tegen zijn ex-club AGOVV.

PSV Eindhoven won zijn wedstrijd met 3-0 tegen de amateurs van Spakenburg. Voor de rust bracht Danny Koevermans de Eindhovenaren op voorsprong via een kopbal. Net na de rust kon Orlando Engelaar de score verdubbelen door een blunder van de Spakenburg doelman. Nordin Amrabat zorgde met een schitterende omhaal voor het derde doelpunt.

AZ Alkmaar had geen moeite met FC Eindhoven dat er eveneens drie om de oren kreeg. Na elf minuten kwamen de Alkmaarders op voorsprong via een vrije trap van Rasmus Elm. De tweede treffer viel net na de rust via Pontus Wernbloom, met een schot van buiten de zestien meter die in de kruising belandde. In de slotminuut bracht Ragnar Klavan met een uithaal het derde doelpunt op het scorebord.

Fc Utrecht mocht op bezoek gaan bij AGOVV, de ex-ploeg van Dries Mertens. De 23-jarige Belg was alomtegenwoordig in deze bekerwedstrijd maar kon geen doelpuntje meepikken. Edouard Duplan en Frank Demouge zorgden na de rust voor de verlossing bij de bezoekers.

Vitesse Arnhem had geen problemen met de Rijnsburgse Boys. Voor de rust stonden de bezoekers al twee doelpunten in het krijt. Nacer Barazite en Julian Jenner stonden garant voor de doelpunten. Marco Van Ginkel zorgde voor het derde doelpunt.