Preud'homme: "Beste halfuur van het seizoen"

Preud'homme: "Beste halfuur van het seizoen"
Foto: © SC

Michel Preud'homme verloor zaterdag voor de eerste keer dit seizoen. AZ kwam met 1-2 winnen op het veld van de Tukkers. De coach van Twente zag echter ook goed spel.

"Het eerste half uur was een van onze beste dit seizoen", keek Preud’homme terug op de website van de club. De rode kaart voor Douglas was volgens hem het keerpunt in de wedstrijd. "We hebben AZ in de wedstrijd tegen Ajax goed bekeken en ik heb mijn team voor ze gewaarschuwd. De ploeg liet zien goed voorbereid te zijn. De rode kaart was een dubbele straf voor ons, want we kregen ook direct de tegengoal. We moesten vervolgens naar oplossingen zoeken."

"Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om Theo Janssen achterin te zetten om de opbouw te verzorgen", aldus Preud'homme. "We moesten een andere manier van voetballen hanteren. Vanuit een compacte organisatie proberen te scoren, maar zoals zo vaak is dat erg moeilijk met tien man. De tweede helft had AZ niet meer kansen dan wij. Wij kregen zelfs nog de beste via Luuk de Jong. Dan mis je het geluk. Aan de andere kant is het wel raak. Dat is hard. Zeker gezien de eerste helft die we hebben gespeeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties