Van Damme: ‘Teamspel kan en moet beter’

Maarten Van Bever
| 50 reacties
Van Damme: ‘Teamspel kan en moet beter’
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme debuteerde zaterdag voor Standard in de oefenwedstrijd tegen de Duitse tweedeklasser Hertha Berlijn. Ondanks de 2-1 nederlaag toonde Van Damme zich achteraf tevreden over zijn prestatie.

“Op fysiek vlak moest ik in de tweede helft naar mijn tweede adem zoeken, maar voor de rest liep alles naar wens”, aldus Van Damme in Het Nieuwsblad. Van Damme speelde centraal op het middenveld met Pape Camara naast hem.

“Het is aanpassen. Bij Anderlecht speelden we met drie op het middenveld, hier staan we met twee centraal. Dat is nieuw voor mij. Ik probeer de ploeg wel bij te sturen waar nodig. De groep heeft me nu al als een van de leiders aanvaardt. Ik zie genoeg individuele kwaliteit in deze groep, maar het teamspel kan en moet beter."

“Ons eerste tegendoelpunt viel veel te gemakkelijk op een stilstaande fase. We moeten slimmer worden en situaties in ons voordeel laten uitdraaien. Zo liet ik me tegen Berlijn tweemaal vallen en kreeg ik de fout mee. Het smeerlapje in ons moet soms meer naar boven komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties