VRT bevestigt: "We bieden niet meer op voetbalcontract"

Manuel Gonzalez
| 122 reacties
VRT bevestigt: "We bieden niet meer op voetbalcontract"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hing al in de lucht maar is vanavond definitief bevestigd: de nationale omroep biedt niet meer op het voetbalcontract. De huidige verbintenis loopt deze zomer af.

Die uitspraak deed gedelegeerd bestuurder van de VRT Sandra De Preter (foto) vanavond in het programma Reyers Laat op Canvas. "De VRT zal niet meer bieden op het voetbalcontract. Die beslissing heb ik trouwens niet genomen, die lag al klaar voor ik drie maanden geleden mijn nieuwe job startte. De VRT moet besparen dus zal er minder voetbal op onze zenders komen. Op wielrennen en veldrijden wordt niet bespaard."

Dit betekent dat we vanaf volgend seizoen op een andere zender naar de samenvattingen van de Jupiler Pro League zullen moeten kijken. Ook Extra Time verdwijnt. Wel heeft de VRT nog het contract voor het bekervoetbal tot medio 2012. VT4 is één van de kandidaten om het voetbalcontract in de wacht te slepen, maar er zijn nog andere kapers op de kust. De bevestiging van dit nieuws betekent slechte vooruitzichten voor alle voetbaljournalisten bij de openbare omroep.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties