Acht van Vrasene plooien in slotminuten bij Rapide Lebbeke

Gentil Dossche
| 4 reacties

Na een rommelige wedstrijd, gekruid met 8 gele en 3 rode kaarten, is Rapide er pas op het einde in geslaagd de nog overblijvende 8 spelers van Vrasene de doodssteek te verkopen. Voor de bezoekers was de scheidsrechter kop van jut.

Van het vlotte spel van vorige week was aanvankelijk weinig te merken bij de thuisploeg. De bezoekers gingen hun kans met een kopbal van Thomas Van Osselaer nipt naast (8’). Rapide reageerde via Maarten Cooreman die een voorzet op Johan De Grave devieerde (18’). Even later beging De Grave knullig handspel buiten zijn doelgebied en Vrasene moest met 10 verder. Kapitein Glenn Maes kreeg de eer om de handschoenen aan te trekken want er zat geen doelman op de bank. Rapide wou onmiddellijk gebruik maken van de situatie maar Lendert Putteman kreeg een voorzet van Bram De Roover niet onder controle (27’). Cooreman kopte een vrije trap in de handen van Maes en Putteman geraakte niet voorbij de bezoekende portier.

Ook na de pauze bleef Maes attent toen Cooreman alleen op hem afstormde (55’). Een minuutje later was het dan toch prijs toen Putteman kon binnentikken. Vrasene gaf zich niet gewonnen en Van Osselaer liet de gelijkmaker liggen. Eerst knalde hij op de voet van Kevin Kesteleyn en nadien werd zijn reboundschot van onder de lat gekopt door Pieter Van den Abbeele (66’). De Roover zonderde Putteman vrij af voor Maes maar die miste compleet zijn schot (69’). Even later kreeg Jordy Van der Heyden een 2de geel en mocht gaan douchen. Vrasene bleef er in geloven en toen Jari Vyaene een vrije trap in de benedenhoek krulde hingen de bordjes zelfs gelijk. De vreugde was van korte duur want nog geen minuut later mocht ook Vyaene naar de kleedkamers na een tackle. De bezoekers verdedigden met man en macht het gelijkspel maar het mocht niet baten. Van den Abbeele gaf een voorzet aan zichzelf en kwam alleen voor Maes maar vlamde onbesuisd naast (85’). Rapide bleef komen en toen Putteman de vrijstaande Michael Mannaerts bediende was de kous af. Kort voor affluiten liet Putteman nog een open kans liggen toen De Roover hem voor doel afzonderde. In blessuretijd werd De Roover niet afgevlagd en mocht de thuisspits de eindscore vastleggen.

Rapide Lebbeke: Kesteleyn, K. Scheerlinckx, De Visscher, Heyrman (58’ Lefèvre), Putteman, Wauters, Ogab, Mannaerts, Cooreman, De Roover, Van den Abbeele.

FC Vrasene: De Grave, Van der Heyden, De Breucker, De Koning, Meiresone, Tronckoe (52’ Schelfaut), G. Maes, Vyaene, De Ly, Van Osselaer, Sinnaeve (63’ Charifi)

Doelpunten:56’ Putteman 1-0; 76’ Vyaene 1-1; 87’ Mannaerts 2-1; 90’ De Roover 3-1

Kaarten: Geel: 25’ Mannaerts; 30’ Tronckoe; 32’ Scheerlinckx; 48’ Van der Heyden; 56’ De Koning; 57’ Charifi; 74’ Meiresone; 75’ Wauters Rood: 22’ De Grave; 70’ Van der Heyden (2de geel); 77’ Vyaene