Anderlecht boos om uitstel play-offs en clubs zonder veldverwarming

Anderlecht boos om uitstel play-offs en clubs zonder veldverwarming
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht zijn ze niet zo gelukkig dat de play-offs twee weken opgeschoven worden. De club voelt zich benadeeld door de beslissing.

"In de twee weken voor de start van de play-offs zijn al onze internationals nu weg voor twee wedstrijden", vertelt Herman Van Holsbeeck aan HLN. "Een duidelijk nadeel voor ons, maar wij leggen ons daarbij neer. Er viel immers ook niet te voorzien dat er zo'n strenge winter zou zijn."

"Maar ik heb wel een probleem met de clubs die geen veldverwarming hebben", zegt Van Holsbeeck. "Daar waren afspraken over gemaakt, maar sommigen (STVV en Charleroi) kozen voor het afdekken van hun veld en dat systeem werkt niet."

"Ik ben er tegen dat er om die reden forfaitnederlagen worden uitgesproken. Want afhankelijk tegen wie die forfaits er komen, is er sprake van een zekere competitievervalsing. In plaats van die forfaits pleit ik voor een systeem van hoge boetes. Wat mij betreft mogen dat boetes zijn die hoger liggen dan wat een verwarming kost, want die clubs zijn de afspraken niet nagekomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties