Van Holsbeeck: "Soms moeten we verkopen"

Van Holsbeeck: "Soms moeten we verkopen"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck heeft waarschijnlijk nog enkele drukke weken voor de boeg. Langs alle kanten regent het momenteel immers geruchten over interesse voor Anderlechtspelers. De manager van paars-wit probeert dat allemaal in goede banen te leiden.

Vooral voor Biglia is de interesse van Galatasaray concreet. Nochtans zijn de fans zwaar tegen een vertrek van de middenvelder gekant. "Anderlecht is duidelijk: wij willen het seizoen niet beginnen met een speler die zijn laatste seizoen contract ingaat. Ofwel verlengt de speler zijn contract, ofwel is er een akkoord voor een transfer. De voorzitter en ik verkiezen dat we in juni naar een oplossing zoeken voor Lucas. En daar zijn we ook mee bezig."

"Op een bepaald moment moet je verkopen. Als een speler niet wil verlengen, vang je niets als hij einde contract is. We zijn het OCMW niet, elk jaar hebben we een budget dat we moeten respecteren. De laatste seizoenen hebben we steeds onze beste spelers gehouden. Maar af en toe moet je iemand verkopen om het bedrijf te laten draaien."

Toch wil Van Holsbeeck niet ingaan op alle aanbiedingen. "Als deze zomer Biglia en Polak vertrekken en er is een bod voor Gillet dan gaan we met hem praten en een akkoord maken. Dan gaan we niet verkopen als de juiste soms op tafel ligt. We proberen een evenwicht te houden in de kern."

Want ook voor Legear liggen er kapers op de kust. "Je kan niet concurreren met een bod van een ploeg waar de speler drie keer meer kan verdienen. Er is een Engelse club geïnteresseerd in Legear. Als een club de gevraagde som op tafel legt, gaan we nadenken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties