Espanyol wint op Getafe, Atlético verrassend onderuit bij Gijón

Maarten Van Bever
| 4 reacties

Espanyol lijkt zich serieus te gaan mengen in de strijd om een Champions League-ticket. Voor de derde achtereenvolgende keer wisten Los Pericos hun wedstrijd winnend af te sluiten. Atlético Madrid ging verrassend onderuit bij Gijón.

Na een klein kwartier spelen kwam thuisploeg Getafe op voorsprong dankzij een zeer fraai diagonaal schot van Miku. In het begin van de tweede helft zette Espanyol op enkele minuten tijd de wedstrijd volledig naar zijn hand. Sergio García bediende Luis García op maat, waarna de gelijkmaker een feit was. José Callejón profiteerde van een snelgenomen vrije trap en tekende na een klein uur spelen voor de 1-2. Vier minuten later was het andermaal feesten geblazen: ditmaal was Callejón de aangever bij de 1-3 van Sergio García. Door de zege zit Espanyol Villareal, de vierde in de stand, op de huid. Villareal neemt het momenteel wel nog op tegen Real Sociedad.

Atlético Madrid ging verrassend onderuit op het veld van Sporting Gijón. Een gigantisch misverstand in de defensie van de Atlético leidde kort na de rust de zege voor de thuisploeg in. Raúl García en Luis Perea grepen beiden halfslachtig in, waarna David Barral de bal buiten het bereik van David De Gea in de verre hoek schoot. Door de zege doet Gijón een goede zaak in de strijd tegen de degradatie, terwijl de Atlético op een zesde plaats blijft steken.

Real Zaragoza won in eigen huis van Deportivo La Coruña. Kort voor de rust maakte de Nederlander Said Boutahar het enige doelpunt van de match via een vrije trap. Onderaan in het klassement deed Almeria een goede zaak door met 3-2 te winnen van Osasuna.