Interview Steve Colpaert: “Wie wil er nu niet graag naar Anderlecht?”

Yves Brokken
| 21 reacties
Steve Colpaert: “Wie wil er nu niet graag naar Anderlecht?”
Foto: © SC

Verrassing alom toen bondscoach Advocaat begin 2010 Steve Colpaert oproept voor de Rode Duivels. Intussen heeft ook Anderlecht al duidelijk laten merken dat Colpaert een topper in wording is. En dat kan de Brusselaar best smaken.

“Wie wil er nu niet graag naar Anderlecht?” stelt Steve Colpaert in een exclusief interview met Voetbalkrant.com.  “Anderlecht is de beste club van het land. En voor mij als Brusselaar zou het extra speciaal zijn. Het zou mij wel gemengde gevoelens geven omdat ik eerder bij FC Brussels voetbalde, maar ik ben een prof, hé. Als Anderlecht op het einde van het seizoen weer komt, zeg ik niet nee. Maar voorlopig concentreer ik me alleen op Zulte Waregem.”

Dat hij in januari al in het Astridpark had kunnen voetballen, daar ligt Colpaert naar eigen zeggen niet wakker van. “Een gemiste transfer wil ik het zeker niet noemen. De trainer (Hugo Broos, red.) wilde de groep samenhouden, wilde zelfs geen versterking halen om zo iedereen te overtuigen dat hij zijn kans zeker zou krijgen. Ik heb respect voor die opvatting van de trainer.”

Rechtsback

Van nature is centrale verdediger de vaste positie van Colpaert. “Maar toen Stijn Minne eens geblesseerd uitviel, moest ik van Francky Dury op de rechtsachter depanneren”, herinnert hij zich. “Ik ben er nadien een hele tijd blijven staan en ben me echt beginnen focussen op die positie. Hoe langer ik er speel, hoe beter ik het doe en hoe liever ik er ook sta.”

Dé rechtsback van Zulte Waregem mogen we Colpaert echter niet noemen. “Ik moet vaak switchen van positie en dat maakt het niet altijd even gemakkelijk. Ik heb heel lang als verdedigende middenvelder gespeeld, terwijl ik van nature een centrale verdediger ben. Als je dan ook nog eens rechts in de defensie uit de voeten moet kunnen, dan wordt het moeilijk. Zet mij maar ergens, maar laat mij er dan staan”, lacht Colpaert.

“Ik focus me op de rechtsbackpositie. Het is aan die plaats dat ik mijn eerste selectie voor de nationale ploeg te danken heb.”

Ambitie

Een gezonde dosis ambitie zorgt ervoor dat de 24-jarige Colpaert zich steeds meer op de positie van rechtsback gaat toeleggen. “Het is aan die positie dat ik mijn eerste selectie voor de nationale ploeg te danken heb. Ik heb nu ook al wat meer ervaring en dat zorgt er voor dat het allemaal wat vlotter loopt, ook op aanvallend vlak. Ik ben immers voor 100 procent een verdedigend ingestelde speler. Als back moet je ook durven diepgaan, en dat heb ik toch moeten leren.”

“Ik kan me natuurlijk alleen in de kijker van de Rode Duivels spelen als ik bij mijn club ook de kans krijg om mij als rechtsachter te ontwikkelen”, vindt Colpaert. “Onder Hugo Broos herleeft onze groep wel. Hij weet perfect hoe hij een jonge bende als de onze moet aanpakken. Hij probeert zijn eigen standpunten over te brengen op de groep en dat slaat aan. De trainer neemt ook vaak spelers apart, belangrijk. Als je individueel een goeie band hebt met je coach, zal je automatisch ook beter presteren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties