| 23 reacties
Aalst voelt hete adem van Hoogstraten in nek

Leider Aalst blijft zwalpen. Het kon slechts in de slotfase een punt wegkapen bij staartploeg Izegem. Hoogstraten blijft sterk bezig en Ronse kent eerste thuisnederlaag. Voor Wielsbeke beging het er benard uit te zien en in Bornem regende het kaarten.

Hoogstraten knaagt aan achterstand op Aalst

“Het kan verkeren”, zei Bredero ooit! Twee speeldagen terug leek Aalst freewheelend op weg naar tweede klasse. De voorsprong op de dichtste achtervolger bedroeg acht punten. Twee wedstrijden en een erg povere één op zes later, is die voorsprong teruggebracht tot drie eenheden. Eén driepunter scheiden Aalst en Hoogstraten van elkaar. De Kempenaars zullen zich de uitschuiver op het veld van Olsa Brakel reeds beklaagd hebben. Hoogstraten zette die missstap ondertussen op heel indrukwekkende wijze recht. Het won ruim verdiend in het verre West-Vlaanderen bij KM Torhout. Op het uur zette Dirk Mathyssen met een fraaie kopbal HVV op weg naar de zege. Toen kwam het moment van “El Goleador”. Topschutter Fockaert bracht met twee doelpunten zijn totaal op 23. Wie stopt Jimmy nog af? Eerste achtervolger Delie telt nu al negen goals minder. Hoogstraten knaagt verder aan de achterstand op leider Aalst. De Ajuinen sleepten pas in de slotfase een punt uit de brand bij staartploeg Izegem. Voor veel volk bracht De Deygere de thuisploeg op voorsprong. Halverwege de eerste helft leek de match dan te kantelen in het voordeel van de leider. Thuisspeler Verzele haakte Cousin in de fatale zone en kreeg rood. De penalty werd door Filipovic omgezet. Wie dacht dat Aalst nu vertrokken was, kwam echter bedrogen uit. In een zinderende tweede helft bracht Wittesaele de thuisploeg opnieuw voor. Het zag er niet goed uit voor Aalst, toen De Castro ook mocht gaan douchen en Coghe de 3-1 binnenknikte. Match gespeeld, dacht men. Maar in de slotfase scoorde Wouter Moreels op twee minuten tijd uit twee identieke vrije trappen. Iedereen… maar uiteindelijk niemand tevreden naar huis. Coxyde herstelde zich van een dipje na Nieuwjaar. Na de zege in de slotfase tegen Izegem, haalde het opnieuw drie punten in de slotminuten. Op Ronse barstte de wedstrijd op het uur open, toen De Groote zijn voorzetschot over de verbouwereerde doelman Coppens binnen zag dwarrelen. Via Lacam kwam het thuis nog steeds ongeslagen Ronse al snel op gelijke hoogte. In de slotfase pakte Demonceaux zijn tweede gele kaart, meteen de negende uitsluiting al voor de thuisploeg. Toen iedereen zich verzoende met een gelijkspel, devieerde thuisspeler Thomas Van Renterghem een voorzet ongelukkig in doel. Door die eerste thuisnederlaag en een erg magere één op negen, zakken de Zuid-Oost-Vlamingen weg uit de top vijf. De Kustjongens zijn opnieuw derde.

Kaartenregen in Bornem

Nieuwkomer Alan Ven en Prince zorgden voor een dubbele bonus voor bezoeker Dessel, op het veld van Deinze. In een aangename match met wisselende kansen, kwam de thuisploeg in de tweede helft echter nog terug. Van De Wouwer milderde met het hoofd en iets voorbij halfweg kon De Clercq een strafschop verzilveren. In het eigen Lorzestadion is Dessel Sport zo goed als onklopbaar, in uitwedstrijden daarentegen, is de buit van slechts acht punten vrij pover te noemen. Dessel blijft wel vierde in de stand. Met een thuiswedstrijd tegen Oudenaarde en een uitmatch op Brakel, maakt het wel nog een serieuze kans op de tweede periodetitel. Datzelfde Oudenaarde scoorde tot voor zondag nog niet in 2011 en gleed weg uit de top vijf. Maar na twee minuten had bezoeker Mathias Schamp op het gladde veld van Bornem zijn ploeg al op voorsprong getrapt. De thuisploeg probeerde het met powerplay, de bezoekers vanuit een stevige organisatie. Scheidsrechter Rochaert haalde zich de woede van de toeschouwers op de hals door liefst twaalf kaarten uit zijn broekzak te toveren: vier voor de bezoekers, acht voor de thuisploeg. Voor thuisspeler Stabel was de tweede kaart er eentje teveel en hij mocht voortijdig gaan douchen. De Oost-Vlamingen verzuimden op de counter de klus af te maken en dat brak hen bijna nog zuur op in blessuretijd, toen Verroken zijn poging via de paal terug in het veld zag botsen. Het doelpunt in de aanvangsfase was uiteindelijk voldoende voor de uitzege en Oudenaarde komt weer in de top vijf. SK Sint-Niklaas is bezig aan een sterke reeks. Vorige week stuntte het op het veld van leider Aalst, maar in eigen huis had het nu wel bijzonder veel last met staartploeg Cappellen. Na een vroeg doelpunt van thuisspeler De Meersman, sloegen de bezoekers toe. Met doelpunten van Aborah voor de rust en eentje van Geuens kort er na, leek een stunt in de maak. Halverwege de tweede helft deed Melkert met twee doelpunten kort na elkaar de wedstrijd opnieuw kantelen in het voordeel van de thuisploeg. Cappellen probeerde nog, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. Sint-Niklaas pronkt na een flinke 16 op 18 op een zesde plaats.

Temse op weg naar veiliger oorden

Ook Geel-Meerhout is opnieuw sterk bezig. Sinds Erik Franken aan het roer kwam, verloor het nog niet. Het was nochtans pompen tot de laatste minuut om de punten aan huis te houden tegen Rode Lantaarn Wielsbeke. Een vroege goal van Robbie Van De Weyer was uiteindelijk genoeg voor de zege. In de heenronde startte het met 15 op 15, nu pronkt het met 12 op 12. Volgende week is leider Eendracht Aalst op bezoek aan De Leunen… Vigor Wuitens Hamme en Racing Waregem maakten er in de middenmoot een matig spektakel van. Vigor was de ploeg met de meest aanvallende intenties, de bezoekers hielden na zes opeenvolgende nederlagen het slot op de deur. De match eindigde dan ook op een troosteloos gelijkspel. Onderaan lijkt Temse definitief op weg naar veiliger oorden. Het won vorige week het degradatieduel bij Wielsbeke en had het nu niet moeilijk tegen een andere staartploeg. Een laks Brakel kwam al voor de rust zwaar in de problemen, toen Maes twee keer raak trof. Ze werden kort na de rust een derde keer koud gepakt via een treffer van Scheers. Brakel kon niets terugdoen en Petrovic scoorde nog met een heerlijke krulbal. Het staat nu samen met Torhout op een rustige plaats boven de staartploegen. Torhout won vorige week woensdag ook nog zijn uitgestelde match vlotjes tegen Wielsbeke.

Op de eerste speeldag van de Derde Periode noteerden we drie uitoverwinningen, drie thuisoverwinningen en drie gelijke spelen. De oogst werd netjes verdeeld. Er werden 27 doelpunten gescoord, een gemiddelde van drie per match. Zes ploegen konden niet scoren. Vooral bij Vigor Wuitens Hamme zijn de kanonnen na de forfaitzege tegen Coxyde stilgevallen. Hamme kon in 3 wedstrijden niet scoren. Oudenaarde daarentegen, scoorde zijn eerste doelpunt van 2011, meteen goed voor de eerste driepunter. Ronse kende zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen. Voor de eindstand van de tweede periode, blijft het wachten tot 13 maart, dan staat de twaalfde en tevens laatste speeldag geprogrammeerd. De elfde speeldag, die nog niet beslissend kan zijn, vindt plaats in het weekend van 12 en 13 februari.