Chadli: "Heb hier heel lang over nagedacht"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
Chadli: "Heb hier heel lang over nagedacht"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Nacer Chadli mag zich sinds gisteren officieel Rode Duivel noemen. Een jaar geleden voetbalde hij nog in de Nederlandse tweede klasse bij AGOVV uit Apeldoorn.

In november speelde Chadli nog een oefeninterland met Marokko, tegen Noord-Ierland. De definitieve keuze van de seizoensrevelatie in Nederland is echter op België gevallen.

Ik heb er heel erg lang en goed over nagedacht”, zegt Chadli in HNB. “België en Marokko zijn landen die alle twee erg veel voor mij betekenen. Het duurde maanden voor ik eruit was. Ik vond het enorm lastig.”

“Uiteindelijk koos ik voor België. Omdat ik hier ben opgegroeid en hier heb leren voetballen, maar vooral omdat ik geloof in de spelersgroep bij de Rode Duivels. Het zijn allemaal goede voetballers die bij een topclub zitten.”

Chadli is heel ambitieus. “Als je speler per speler overloopt, dan heeft België de mogelijkheid om bij de beste vijf landen ter wereld te zitten. Binnen één of twee jaar moet België zeker bij de top vijftien zitten.”

De concurrentie schrikt Chadli niet af. “Ik heb geen garanties gekregen, maar wil me bewijzen. Ik kijk uit naar volgende week en hoop natuurlijk om meteen speelminuten te krijgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties