Nieuwe aanwinst: "Infrastructuur bij Standard is formidabel"

Fabian Morren
| 17 reacties
Nieuwe aanwinst: "Infrastructuur bij Standard is formidabel"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard stelde donderdag zijn nieuwe aanwinst Antonio Eduardo Pereira dos Santos voor. De Braziliaanse verdediger, kortweg Kanu, komt over van het Portugese Beira Mar.

"Een tijdje geleden was ook Braga geïnteresseerd om me over te nemen", aldus de 26-jarige Kanu. "Maar de clubs raakten niet akkoord, en intussen had Standard lucht gekregen van de hangende transfer. Ik kreeg een mooi voorstel, en dat zette me aan het denken over mijn verdere carrière als speler en over mijn aspiraties als mens."

"Ik wilde eigenlijk al lang eens uit de Braziliaans-Portugese stijl en cultuur breken. Dit leek me een goede kans, vooral omdat Standard me niet onbekend was. Dante en Victor Ramos komen uit dezelfde streek als ik. De eerste ging van hier naar het grote voetballand Duitsland. Standard was dus een ferme opstap voor hem", doet Kanu zijn verhaal.

"Bovendien had ik de Europese matchen van Standard tegen Liverpool, Everton en onder meer Braga gevolgd. Ik merkte ook dat België een nationale ploeg heeft die op termijn Europees weer hoge ogen zal gooien."

De kennismaking met Standard verliep prima. "De infrastructuur en structuur zijn formidabel. Ik dacht dat dit alleen zo was bij enkele Europese topclubs. Nu begrijp ik waarom zoveel Brazilianen en Portugezen hier speelden. Het is hier trouwens niet veel natter en kouder dan in het noorden van Portugal."

Van Kanu wordt verwacht dat hij meer stabiliteit kan brengen in de Standard-defensie. "Ik besef wel dat ik een korte aanpassingsperiode nodig zal hebben, maar ik leg de klemtoon op korte. Voetbal is voetbal, waar ook ter wereld. Mijn sterke punten? Techniek, kopspel, snelheid, goede dekking. Ook met de bal aan de voet voel ik me goed. Maar ik ben me ervan bewust dat ik ook nog heel wat moet leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties